woensdag 27 november 2019

Wat een onnozele, misleidende titel
Patrick Lefevere greep nièt naast Tim Merlier, een toonbeeld van loyauteit
Wat zou hij?! “De koers is van ons” meldde dat Patrick Lefevere afgelopen zomer ... jacht maakte op Belgisch kampioen Tim Merlier. Wat een overtrokken statement. Hij was wel gecharmeerd door de opmars van en dus geïnteresseerd in Tim Merlier als alternatief voor de naar Cofidis vertrekkende Elia Viviani. Lefevere solliciteerde (dat wel) Merlier maar liet dat meteen varen toen bleek dat Tim ook in 2020 contract lag bij Corendon-Circus met een optie voor verlenging tot 2022. 
Foto Gino COGHE
Overigens was Tim Merlier na de aanwerving van Sam Bennett niet langer incontournable bij Deceuninck-Quick.Step, dat inzake snelle jongens al kon terugvallen op Alvaro Hodeg en Fabio Jakobsen
Indien er één van voornoemden zou falen dan kan Tim Merlier wel aan de orde zijn. Iedereen wil deze loyale kerel, die half mei 2019 plots op de keien stond maar door Corendon-Circus gerehabiliteerd werd en zie waartoe dat leidde. Tim was daar hemels dankbaar om. Behalve de bruidsschat van de Belgische titel deed hij er tijdens de herfst ook alles aan om Corendon-Circus voorbij Wanty-Gobert te loodsen in de Europe Tour - ranking en zo deelnamerecht af te dwingen voor alle ééndagswedstrijden van de World Tour. Dat ging ten koste van het begin van het veldritseizoen maar dat ervaarde hij niet als een drama. Kijk maar naar zijn indrukwekkend inhaalmanoeuvre in de Duinencross, bijna even straf als dat van zijn kopman Mathieu van der Poel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten