zondag 3 november 2019

De allrounder in 
Michiel Lambrecht


Michiel Lambrecht wil tot nader order zijn meerdere (h)erkennen in Noah Detalle, Alec Segaert, Cian Uijtdebroeks en Dries Verstappen maar in feite is dat het beste wat hem kon overkomen want zo kan hij zich koesteren in de luwte die hem toefluistert “alles mag, niets moet”. In 2020 zal dat niet anders zijn, waarom zou het? Inzake lichaamsvolume en spiermassa is hij nog volop aan een inhaalbeweging bezig.
Negen overwinningen uit dubbel zoveel ereplaatsen, een jonge mens wordt er blij van temeer ook de zeven regionale successen (met een zege in Oostrozebeke als highlight) stuk voor stuk meerwaarde hadden met gemiddeld 66 deelnemers. Uiteraard worden die overstegen door triomfen in de Rund um Düren (D.), daags na zijn vijfde plaats in de Omloop van Noord-West Overijssel (Ned.), en door de G.P. van Nederhasselt, een manche in de Beker van België.
Michiel Lambrecht heeft alle recht en reden om over 2019 onverdeeld tevreden te zijn. Hij profileerde zich eveneens op de Waalse hoogtemeters, in het tijdrijden en hij bewees in de IbyTour en in de Ronde van West-Vlaanderen dat hij meerdaagse inspanningen goed verteert, zoals al eerder bleek tijdens hét weekend van april met de combinatie Overijssel - Düren. Behalve in Nederland en in Duitsland vond Michiel het ook in Spanje met de tweede plaats in de prille Vuelta Gandia en meer nog in augustus in de Vuelta a Bajo Aragon, waarin een val in de slotrit hem weghield van het eindpodium.
Afwachtend koersen is niet aan Michiel besteed. Het minste goed gevoel geeft hem een alibiom aan te vallen. Spurten is immers niet zijn eerste vaardigheid, al kan hij aardig finishen maar liever nog alléén aankomen na een al of niet uitgesponnen solo.
Eén en ander levert een rijk gestoffeerde uitslagenstaat op. Elke aanwezigheid in de Beker van België en in de Topcompetitie mondde uit in een top tien. Ook in de “Keizer” van Tielt en in de Affligem Classic had hij graag het podium bestegen maar al te driest gewoeker met de krachten parkeerde hem op nog steeds knappe vierde plaatsen. 
Daarom moet het je nog niet overkomen maar Michiel deed ook de leerrijke ervaring der keerzijde van de medaille op. Tijdens de Herman Vanspringels Diamond viel hij zelf niet maar werd geraakt door een … rondvliegende fiets waarvan de beugel zich rond de hals snoerde en een sleutelbeen brak. Negentien dagen later hervatte Michiel in Lauwe met een overwinning.
Michiel Lambrecht mag zijn overstap naar de junioren onbevangen tegemoet zien. Bij Acrog - Tormans Balen B.C. zal hij verder gedijen in de comfortzone van een sterke club met een fascinerend programma in binnen- en buitenland.
Last but not least zijn er ook nog zijn middelbare studies economie - moderne talen aan het college van Waregem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten