woensdag 27 november 2019

Sofie De Vuyst test positief
De “Flandrienne” van “de koers is van ons”, heeft in september bij een controle buiten competitie positief getest op exogene steroïden. Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zal het b staal dat bevestigen. 
Niet niks, die exogene steroïden, die Sofie zich eventueel niet om het hoekje kan aangeschaft hebben. Zou men ook niet nagaan vanwaar ze het dan wel heeft? De bron van het kwaad gaat helaas altijd vrijuit. Sofie schreeuwt, zoals de allermeesten, haar onschuld uit en wil die ook bewijzen. Het is haar gegund.
Zonder de persoon zelf te viseren is dit geen nederlaag wel een overwinning voor het wielrennen. Het zou veel erger zijn indien dergelijke vergrijpen niet aan het licht kwamen. Zoals snelheidsovertredingen en rijden onder invloed (alcohol of drugs) in het verkeer zal men doping in de sport nooit 100% kunnen uitsluiten. Mijn (naïeve?) perceptie is dat men dit ideaalbeeld almaar sterker benadert.
Wat nu gebeurt, is een krachtig signaal naar buiten toe dat de pakkans van overtreders niet gering is, wat een geruststelling moet zijn voor hen die het spel wel eerlijk spelen. Dit is hoe dan ook een dreun voor het Vlaamse vrouwen-wielrennen, dat al weinig overschot had. Gelukkig is er de komst van de reddende engel Julie De Wilde, de véélzijdige vice-wereldkampioene van Harrogate.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten