vrijdag 22 november 2019

Gianluca Pollefliet, 
wàt een allrounder ! 

Gianluca Pollefliet was begin 2019 een new kid in town als adept van de BMX, waarin hij een absolute topper was met zes Belgische titels, vier WK- en twee EK-finales. Behoren tot de jonge wereldtop gaf hem een ongekende kick. Toch werd het gaandeweg overstegen door de lokroep van de baan en de weg en verder aangezwengeld door fysieke testen die aan het licht brachten dat zijn spieren geschikter zijn voor duurprestaties dan voor het explosieve werk.


Eén en ander werd tijdens de winter 2018-2019 op smaak gebracht aan de Blaarmeersen, waar hij zich meteen tot één van de vijf besten opwerkte. Vanaf half april stapte hij ook naadloos over naar de weg. Eind mei behaalde hij zijn eerste overwinning in Sleidinge. Tien dagen later werd hij (na Robbe De Pauw) tweede in Berlare, waar hij drie en een halve maand later wèl won en zo zijn vierde overwinning in elf dagen tijd behaalde. Hij had er dan ook al de Europese baankampioenschappen (kilometer, achtervolging en keirin) in Frankfurt opzitten.

Half november volgde het grote genoegen om met Noah Vandenbranden aan de Gentse Toekomstzesdaagse deel te nemen. De beide benjamins reden er niet voor spek en bonen tussen maar ze verpulverden in hun leeftijdscategorie tot tweemaal toe het baanrecord (28”245) van de Deen Oliver Wulff Frederiksen en brachten het op 27”876 respectievelijk 27”842). Grijze mussen waren ze op geen enkel moment, wel smaakmakers die ook nog de eindsprint wonnen wat nogal wat monden deed openvallen.

In 2020 zet Gianluca, net als Noah, vol in op de weg na de Belgische baankampioenschappen aan de Blaarmeersen, waar ze als de referentie zullen fungeren. Bij Avia-Rudyco-Janatrans zullen ze opnieuw partners in crime zijn. Zelfs van het 1.1 - niveau hoeft Gianluca geen schrik te hebben, hij werd immers al zevende in de Omloop van de Vlaamse Gewesten in Wuustwezel.
Of daar ook opnieuw zomerse baankampioenschappen bij komen, dat zal de tijd uitwijzen maar de weg is primoridaal om als neo-belofte op een ideaal platform neer te strijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten