donderdag 14 november 2019

Dovy - FCC  ready steady voor achtste campagne

Dovy Keukens - FCC heeft zeven overwegend mooie jaren achter de rug. 
2019 was daar één van de betere van met vijftien overwinningen (tien voor 

Jochen DEWEER vormt zowat het gezicht van Dovy-FCC. In de Memorial Jules Vanhevel
in Ichtegem klopte hij kampioen Florian VERMEERSCH en ex-kampioen Sander DE PESTEL,
die in de zomer van 2020 overstappen naar Lotto-Soudal.
(Foto Gino COGHE)
Jochen Deweer, vier voor Ruben De Marez en één voor David Geldhof) en bijna een volgend bestaanshoogtepunt met Jochen, die in Momignies op één puntje strandde van de individuele eindzege in de Beker van België, die hij in 2016 wel behaalde. Voorafgaandelijk was de West-Vlaamse titel van Mathias (zoon van Frans) Delameilleure in Rollegem 2015. Die zomer was er ook de dagzege van Nicolas Sessler in de Tour de Dordogne. Nicolas Sessler, een Braziliaan met een Duitse vader, werd naderhand contractrenner bij Burgos-BH en werd geïnterviewd door Michel Wuyts, op wiens vragen hij zowaar in het … Nederlands antwoordde. Het taalbad van Dovy had hem kennelijk deugd gedaan.
Frans Delameilleure en de zijnen organiseerden vanaf 2013 ook tweemaal op een rij het kampioenschap van West-Vlaanderen voor eliten zonder contract, dat telkens gewonnen werd door Thomas Vanhaecke
Dovy Keukens - FCC  wordt dus hoe langer hoe meer een beslagen club en ook in 2020 wil men op de ingeslagen weg verder. Bij de eliten blijven Ruben De Marez en Jochen Deweer de speerpunten. Antoine Leleu studeert af aan de Politieschool en schiet pas vanaf de zomer in actie. Cedric Baekeland boekte in 2019 opmerkelijke progressie, eindigde regelmatig in de eerste tien en kwam in Beselare héél dicht bij een allereerste overwinning. Kim Borry twijfelt nog of hij een seizoen langer koerst. Anthony Debuy (een geducht tijdrijder), Thijs Vandaele en Kim Van Oost komen er bij. 
Bij de beloften zijn er meer verschuivingen. Tristan Bruyneel, Tjörven Cleenewerck, Justin Compernolle, Fabrizio Dekoning (die een sleutelbeen brak) en Wannes Geldhof verteerden de moeilijke stap naar eliten & beloften. In 2020 mag het iets meer zijn. Zij krijgen het gezelschap van Korneel Decaestecker, Milan Hanne, Jari Simoens, Niels Vanden Heede en Josse Van Ransbeeck. Die laatste twee blijken met de hoogtemeters goed overweg te kunnen, wat hen aardig van pas kan komen bij een eventuele deelname aan één of meer Franse rittenkoersen. De Beker van België blijft een centraal gegeven in het klassieke programma. 
Jochen Deweer is de sterkhouder vòòr en àchter de schermen. Hij vormt met voorzitter Frans Delameilleure en secretaris Björn Verscheure een coherent triumviraat. Björn neemt er de contacten met de organisatoren graag bij en is eveneens ploegleider, bijgestaan door Stijn Devriese en Niels Nachtergaele. Filip Hellebuyck (in eerste instantie ploegleider der junioren van Jonge Renners Roeselare) houdt zich facultatief beschikbaar voor de midweekse koersen. Glenn Bacquaert zet het ploegleiderschap on hold. Verzorgers zijn Matthias Verheye en Philip Waelkens en gebeurlijk ook Serge Waeye. Mecaniciens zijn Robin Bauwens, Yannick Dejonckere en Niels Driessens


Geen opmerkingen:

Een reactie posten