dinsdag 6 april 2021

Alex ARANBURU:

uiteindelijke ontbolstering?

 

 

Als er één coureur is op wie je geen peil kunt trekken dan moet het Alex Aranburu zijn!

Hij wordt al sinds jaar en dag de hemel ingeprezen als iemand die het, behalve in de typische Spaanse wedstrijden, ook buiten de grenzen kon maken. Daar blijkt wat van aan want in Milano-Sanremo werd hij dit jaar voor de tweede keer op een rij zevende nadat hij verrassend zesde werd in de Omloop. 

Daarmee verover je evenwel geen wereld. Op zijn 25ste was winnen zijn regel (nog) niet. Daarvoor is meer nodig dan een overwinning in Gexto 2018 en in 2019 een dagzege in zowel de Vuelta de Madrid als in die van Burgos. 

In het gebalde coronajaar stokte zijn zegeteller en in de Vuelta, die hij voor de derde keer op een rij feilloos uitreed, was een vierde plaats in Suances zijn beste uitslag. 

Om de hem toegedichte status te consolideren moest 2021 meer en beter brengen. De Itzulia Basque Country kon dat wel eens ingeluid hebben want op de steile aankomst in Sestao rondde hij ’n knap één-tweetje af met zijn kompaan Omar Fraile. Ei zo na werd het een dubbele ‘sant in eigen (Basken)land’ want hij schoot amper vijf seconden tekort voor de leiderstrui want in de openingstijdrit was hij uitgekomen op de negende plaats met slechts 30” meer dan Primoz Roglic. Het leverde Astana - Pro Tech alvast de eerste seizoenszege op, een welgekomen voltreffer voor een team dat in 2020 slechts vijftien keer won.

 

Mauri Vansevenant hield zich wijselijk gedeisd in de favorietengroep en klimt in de tussenstand naar de veertiende plaats. 

 

De derde rit, naar het Sanctuario de Santa Maria del Yermo in Ermulade, zal allicht nòg ingrijpender zijn dan die van vandaag met meerdere cols onderweg en een korte maar venijnige slotklim van drie kilometer die gemiddeld 11% stijgt met stroken tot 20%.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten