maandag 12 april 2021

Arvid de KLEIJN

geen onbekende maar een 

minder bekende Nederlander

 

“Onbekende Nederlander wint eerste etappe Ronde van Turkije” titelde “de koers is van ons” zondagnamiddag op zijn site. “Minder bekende Nederlander” had van meer respect getuigd.

De Gelderlander haalde het in een millimetersport van de Noor Kristoffer Halvorsen, de wereldkampioen beloften van 2016 in Doha, waar Pascal Ackermann en Jakub Mareczko naast hem op het podium stonden. De kloeke Noor bakte er naderhand te weinig van, hoewel zijn zege in de Handzame Classic 2017 dat helemaal anders aankondigde.

Arvid de Kleijn deed het beter vanuit de luwte. Vier dagen vòòr Halvorsen wereldkampioen werd, won hij Paris-Tours espoirs.

Het jaar daarop won hij de Antwerpse Havenpijl en de Sluitingsprijs van Putte-Kapellen (vòòr onder anderen Timothy Dupont, dat jaar de internationale zegekoning). In 2018 bleef hij op zijn zegehonger maar in 2019 was hij terug voor zijn gebruikelijke (naast meer kleinere) overwinningen met meerwaarde: de Omloop van Midden-Brabant (Ned.) maar bovenal de Druivenkoers van Overijse, waar hij het haalde van de ontbolsterende Gianni Vermeersch.

Het gebalde coronajaar 2020 (toch op het podium van de Gooikse Pijl) was hem ongenegen maar op zijn 27ste lijkt hij bij het Amerikaanse procontinentale Rally Cycling helemaal terug met winst in de (door sneeuw) verplaatste en drastisch ingekorte openingsrit van de Tour of Turkey in Konya, waar men eerder Mark Cavendish had verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten