zondag 18 april 2021

Ide SCHELLING 

komt niet zomaar uit de lucht gevallen


Als eerstejaarsjunior negende in de Driedaagse van Axel, achtste in de Sint-Martinusprijs - Kontich, vijfde in de Omloop van de Vlaamse Gewesten - Wuustwezel en vijfde in de Keizer - Koksijde: vlakker kun je ze niet hebben en toch bleken de hoogtemeters al gauw zijn voornaamste bondgenoten.

Het begon met een derde plaats in de Ronde des Vallées (Fr.) in 2015 die hij het jaar nadien won. In dat 2016 werd hij tweede in de Oberösterreich Rundfahrt elfde de Course de la Paix, zesde in de G.P. Général Patton, derde in de Niedersachsen Rundfahrt, vierde (en dagwinnaar) in de G.P. Rüebliland. Op de biljart van Doha werd hij zevende in het wereldkampioenschap.

Dergelijke bloemlezing voert je naar de bovenlaag van het bouwjaar 1998.

Als belofte bij SEG verliep het schoorvoetender. Het duurde tot de lente van 2019 eer hij weer boven het maaiveld uitklom met een zesde plaats in de Ronde de l’Isard en bovenal een dagzege en de achtste eindplaats in de Giro della Valle d’Aosta Mont Blanc met toch al een dik kwartier meer dan Mauri Vansevenant. Het was globaal minder dan verwacht en toch volstond het voor een overstap naar Bora-Hansgrohe. Op het einde van een verkenningsjaar had hij vooral de Vuelta feilloos voltooid en was hij in Villaneuva de Valdegovia zelfs in de top tien opgedoken. Hij kwam er vooral achter dat zijn herstelvermogen helemaal oké is.

Dat staalde hem voor volgende stappen in 2021. In de Tour de la Provence, de Volta a Catalunya en de Itzulia Basque Country kon hij zijn limieten verder voor zich uitschuiven, veelal in een dienende rol die hem niet belette om vijfde te worden in de G.P. Industria & Artiginato - Larciano en een vierde in de Brabantse Pijl, waarin hij, gelanceerd door Jordi Meeus, in zijn indrukwekkende eentje op de oversteek maakte naar de eerste achtervolgers op Thomas Pidcock, Wout Van Aert en Matteo Trentin

Razend benieuwd waar de Hagenaar vandaag uitkomt in de Amstel, al zal hij in eerste instantie Maximilian Schachmann in de pikorde moeten laten voorgaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten