woensdag 28 april 2021

Marc HIRSCHI

heeft zichzelf teruggevonden

 

Het was als een donderslag (!) bij heldere (?) hemel toen Marc Hirschi in januari ‘per direct’ verkaste van Team DSM naar UAE Team Emirates! 

Het is een allesbehalve goed signaal aan multinationals die overwogen / overwegen om als sponsor in de wielrennerij te stappen. 

Het pure bij de 22-jarige Zwitser was er daarmee helemaal af, het is verdrongen door schimmigheid extra opgeklopt door het feit dat hij over zijn demarche niet wil / mag praten. De omerta ten voeten uit … 

Hirschi begon pas eind maart aan zijn seizoen maar heeft zichzelf tijdens de slotweek van april al helemaal teruggevonden: zesde in Liège-Bastogne-Liège en achtste in de proloog van de Tour de Romandie. Val niet om van verbazing indien hij vandaag toeslaat op het hem als gegoten zittende traject van Aigle naar Martigny, deels op het afgeblazen WK-circuit van 2020.

 

Marc Hirschi was, op dezelfde leeftijd, de Thomas Pidcock van 2020. De Zwitser behaalde een dagzege in de Tour, won La Flèche Wallonne en besteeg het podium van het WK en van Liège-Bastogne-Liège. 

De Tour de Romandie & de Suisse vormen zijn aanloop naar de Tour, waarin hij een cruciale rol zal vervullen in het verdedigen van de titel van zijn nieuwe kopman, Tadej Pogacar, al zal dat niet helemaal ten koste gaan van eigen eer en glorie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten