donderdag 15 april 2021

Unknown Miles SCOTSON

ontsnappen, vallen, opstaan en alsnog winnen

 

Het zat eraan te komen dat de schraalbezette Volta al Comunitat a Valenciana minder bekende winnaars kon opleveren. 

Reeds in de openingsetappe was het van dat toen Stefan Küng niet zichzelf maar wel zijn kompaan Miles Scotson lanceerde. De 27-jarige Australiër nam een mooie voorsprong en zelfs een uitschuiver bij de voorlaatste rotonde kon hem niet stoppen.

Miles Scotson mag dan een nobele onbekende zijn, hij blijkt bij nader inzien géén pipo! Hij behaalde in de ploegenachtervolging drie wereldtitels als junior in Author 2012 en als elite in Cali 2014 en in Londen 2016.

Vanaf 2015 koos hij als derdejaarsbelofte meer voor de weg met een dubbele Australische titel, opgelijst met de zevende plaats in het WK tijdrijden in Ponferrada. Na winst in de tijdrit van Olympia’s Tour (Ned.) en een derde plaats (kort na de Duitsers Marco Mathis en Maximilian Schachmann maar vòòr Lennard Kämna en Kasper Asgreen) op het WK tijdrijden in Doha 2016 naamtekende hij een lucratief contract bij BMC waarmee hij (kampioen van Australië) op amper 8” strandde van de wereldtitel in de ploegentijdrit. Toen BMC er na 2018 mee stopte, was Groupama-FDJ er als de kippen bij om hem en Stefan Küng over te nemen.

In die uitrusting bakte hij er niet al teveel van tot de openingsdag van de Volta al Comunitat a Valenciana. Ik betwijfel of deze voltreffer de aanzet wordt van een doorbraak. Ik verwacht mij eerder aan een one hit wonder en een voortgezette dienende rol voor zijn boezemvriend Stefan Küng die hij in Valencia aan de eindzege wil helpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten