donderdag 8 april 2021

 Elke dag om 15.30u. op Eurosport 1

Onverstoorbaar 

Sloveens onderonsje?!

 

Behalve MAURI is ook ILAN uitstekend bezig 

 

Ook de derde rit in de Itzulia Basque Country bracht spektakel van de bovenste plank dat uitdraaide op een Sloveens onderonsje waarbij de jongste het opnieuw haalde van de oudere. 

Toch houdt Primoz Roglic nog stevig de koord, al knaagt Tadej Pogacar traag maar gestaag aan de 28” die hij toegaf in de openingstijdrit. Zowel in de tweede als in de derde rit sprokkelde Tadej (annex dagzege) vier bonificatieseconden meer dan Primoz. Die marstabel zal niet volstaan om de balans helemaal in zijn voordeel te doen omslaan maar de titelvoerende Tourwinnaar heeft vooral nog de koninginnenrit op zaterdag naar het heiligdom van Arrate om orde op zaken te stellen. De rit van vandaag naar Hondarribia, deels op het parcours van de Clasica San Sebastian, zal zich daar veel minder toe lenen, al weet je nooit.

De steile klim naar Ermualde heeft het aantal kanshebbers op de eindtop tien verder gereduceerd. De straks 41-jarige Alejandro Valverde, Adam Yates en Mikel Landa handhaafden zich in de buurt van de Slovenen, zo ook David Gaudu, wiens teleurstellende tijdrit (+1’15”) hem een top vijf kan kosten. De Fransman werd kort gevolgd door het DQT-duo James Knox en Mauri Vansevenant, die opnieuw schokschouderend reveleerde. Jonas Vingegaard en Brandon McNulty deelden hun gezelschap waardoor zij in het klassement wat terugvallen. Maximilian Schachmann (+32”) ging er nog meer van tussen met de verbazende Ilan Van Wilder als compagnon de route. Ik geneer mij dat ik Ilan wel eens uit het oog verloren heb, hij is zowaar nòg een jaar jonger dan Mauri Vansevenant.

Marc Hirschi (+6’20”) liet het helemaal lopen, allicht bewust opdat hij over de nodige reserves zou beschikken om Tadej Pogacar zaterdag voluit te steunen in de beslissende afsluiter.

Wilco Kelderman, negende in de tussenstand, blijft een absolute pechvogel. In de bewogen spurt naar de voet van de slotklim schoof hij met Michael Woods zwaar onderuit en kon met allerlei verwondingen niet verder. De Canadees hernam wel nog en arriveerde met een achterstand van bijna tien minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten