donderdag 29 april 2021

Peter SAGAN worstelt zich 

naar dikbetaald zelfbehoud 

 

Toegegeven: Peter Sagan is aan een degelijke heropstanding bezig die ik hoegenaamd niet meer voor mogelijk hield, hoe vèr kan een mens ernaast zitten?! 

In Martigny waren het weliswaar niet de strafste finishers die hij er onder moest houden maar winnen is winnen, zeker in combinatie met wat eraan voorafging: vierde in Sanremo, een dagzege in Catalunya, zestiende in de Ronde van Vlaanderen en nu ook een ritsucces in Romandie, waarin hij dag op dag elf jaar geleden (toen in Fleurier) ook al een dagzege behaalde, zowat de 130ste overwinning in totaal.

Laten wij er evenwel niet meer van maken dan het is: nog steeds veel té weinig navenant zijn reputatie en financiële status. Toch blijft hij zijn eigenste zelf bij de vraag die hij zelf stelt én beantwoordt. “Of ik terug ben? Ik ben nooit weggeweest!”. Als hij het zegt …

“Terug van (niet) weggeweest” zal in elk geval niet volstaan voor een contractverlenging aan de huidige voorwaarden (naar verluidt vijf miljoen) bij Bora-Hansgrohe. Aanzienlijk inleveren zal wel niet de hoogste vaardigheid zijn van deze golddigger.

Quo vadis, Peter Sagan nà 2021?

Patrick Lefevere kàn zich aangesproken voelen maar op zijn manier in Sagan geïnteresseerd zijn zoals hij vijf jaar geleden in Philippe Gilbert was toen diens lucratief contract bij BMC afliep. Het zal evenwel, net als toen, aan de biédende en nièt aan de vràgende partij zijn om de voorwaarden te bepalen: een laag ereloon en torenhoge premies gelinkt aan voltreffers, een bonus-malus.

Dat rendeerde: Philippe Gilbert won in 2017 de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race en in 2019 Paris-Roubaix en twee ritten in de Vuelta. De reeds 34-jarige Philippe speculeerde daarna op een meerjaarse gouden handdruk die Patrick hem wijselijk nièt toestak. John Lelangue deed dat bij Lotto-Soudal in zijn plaats en zie waartoe dat leidde. 

 

Peter Sagan onderscheidt zich van Philippe Gilbert in leeftijd (eind dit jaar nog maar 31 jaar) en hij maakt beter werk van zijn gebeurlijk afscheidsjaar bij Bora-Hansgrohe dan Gilbert in 2016 bij BMC. Het dient alvast zijn geloofwaardigheid als commerciële magneet

Is the Peter Sagan 2.0 arrived and does he want to stay a few years longer? Indien het tot een consensus komt dan wordt Peter Sagan, alle verhoudingen in acht genomen, een comeback kid à la Mark Cavendish.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten