zondag 5 december 2021

Avia-Rudyco

zal ook in 2022 gensters slaan

 

 

 

Bij de aspiranten van het bouwjaar 2010 is het nog even koffiedik kijken maar allicht veert er ook daar minstens ééntje op.

 

Bij de aspiranten van het bouwjaar 2009 is Mats De Ridder dé eyecatcher3de in het BK op de weg, 2de in dat van het MTB en sedert eind november kampioen van België in het veld. Hij won zesmaal op de weg, waarbij het kampioenschap van Vlaanderen in Mazenzele.

 

Bij de aspiranten van het bouwjaar 2008 behoren Briek Debacquer, Giel De Nul en Ian Kimpe tot de beteren, op wie aardig wat rek zit.

 


Thibaut VAN DAMME, van wie als neo-nieuweling
ook al één en ander mag verwacht worden.


Bij de nieuwelingen zal Avia-Rudyco ijzersterk vertegenwoordigd zijn met Nolan Huysmans en Cedric Keppens. Milan De Winter (Athletes for Hope) en West-Vlaams kampioen Lomme Van den Meerssche (Tomabel-Inofec) vervoegen de rood-zwarte rangen en tot overmaat van weelde komt Thibaut Van Damme (de ei zo na dubbele kampioen van België bij de 14-jarige aspiranten) er op zijn beurt bij. 

 


Mauro CUYLITS, de Vlaamse kampioen in Affligem met in zijn spoor
zijn (toen nog aanstaande kompaan) Cedric KEPPENS.


De sterkste falanx is evenwel die van de junioren met de blijvers aangevoerd door Yorick Slaets, Yoran Van Gucht en Jens Verbrugghe (in 2023 als belofte naar FDJ?) aan wie uit de eigen rangen Steffen De Schuyteneer en Milan Van den Haute, de seizoenbeste  respectievelijk de kampioen van België tijdrijden, worden toegevoegd. En (ook hier) is er tot overmaat van weelde de komst van Mauro Cuylits (Team Kempen), één van ’s lands beste nieuwelingen (Vlaams kampioen en nog zeven andere overwinningen en dichtere ereplaatsen in de aanbevolen wedstrijden). Vooral benieuwd wat dit illustere gezelschap op de internationale kalender kan klaarmaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten