maandag 13 december 2021

Jasper DEJAEGHER kan in 2022 een kloeke runner up zijn 

 

 

Zijn winter 2016-2017 in het veld werd uitgehold door een langdurig opspelende rug. Gelukkig werd die voorafgegaan door een uitstekende campagne op de weg: een fraaie reeks ereplaatsen in eigen land en bovenal uitstekend in de Jugend Tour (D.) en in de Jugendtour Oststeiermark (Oost.)

Bij de nieuwelingen was Jasper nog in de eerste plaats veldrijder. Het was hem in de genen meegegeven want zijn mama Sabine is de dochter van de onlangs 80 jaar geworden en immer kwieke Zevekotenaar Germain Dekeyser, die in de kleuren van V.C. de Zeemeeuw tijdens de jaren zestig van vorige eeuw een vaste klant was voor de vette prijzen in het veld.


Foto Gino COGHE by Peter DEKONINCK

Die ultrakorte winter leidde Jasper af naar de weg, waarop hij verbaasde in de tijdritten en op de hoogtemeters. Hij werd nog meer in die richting gedreven toen hij in augustus 2017 tijdens zijn stabilisatieoefeningen loodzwaar neerplofte, waarbij zijn schouder complex uit de kom schoot. Er kwam een operatie aan te pas zodat zijn wegseizoen erop zat en zijn voorbereiding op de winter in het veld vele weken opschoof. Hij zocht en vond zijn heil in de strandraces als aanloop naar het wegseizoen. Als tweedejaarsjunior zette hij volgende stappen zodat het veldrijden volledig verdrongen werd door het strand, waarop hij aan een schitterende winter bezig is: 2de in Wissant (Fr.), 2. in de Endurance van De Panne, 3de Bredene (BK) en brute pech in Dunkerque (EK).

Het is een mooie compensatie voor zijn onvoltooide symfonie op de weg, waarop hij zich later begaf na een operatie van het compartimentsyndroom. In Gullegem Koerse (20ste) reed hij de hele namiddag in de aanval en in de sterkbezette koers van Heule was er een bovenste beste Trystan Fivé nodig om hem van de overwinning te houden.

Het is niet aan die flitsen dat hij zijn overstap naar de Belgische club Mini Discar (de vroegere Carbonbike - Discar Academy) te danken heeft. Hun talentscout Grégory Habeaux (die 15 jaar contractrenner was met Dwars door het Hageland 2011 als enige overwinning) had Jasper al in juni 2020 gesolliciteerd zodat hij er één van de 22 wordt, met oder anderen Thomas Budenaers, Antoine Cloux, Nathan Decuypere, Noah De Graef, Tom Hamelryckx, Zeno Moonen, Tom Portsmouth (Gr.-Br.), Mathias Vandenborre, Arno Van den Broeck, … die aangeven dat dit team een ambitieus programma met onder meer de Road Series u23 zal afwerken.

En néén, het is (nog) niet van moeten voor Jasper Dejaegher want hij is pas halfweg zijn termijn als belofte maar bovenal op anderhalf jaar van zijn Bachelor Sport & Bewegen in Howest Brugge. Het zou perfect zijn indien hij na juni 2023 eerst bachelor en daarna contractrenner werd.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten