vrijdag 19 januari 2024

Bora-Hansgrohe + Red Bull 

wil Wout én Remco vanaf 2025

 

Het seizoen 2024 is nauwelijks begonnen of er wordt al stemming gemaakt richting 2025.

Bora-Hansgrohe, dat Primož Roglič aanwierf maar Cian Uijtdebroeks niet aan zijn aflopend contract kon houden, bezondigt zich aan verbaal spierballen rollen

Visma - Lease a Bike is de gebeten hond die Ralph Denk, onder het motto ‘aanval is de beste verdediging’ nerveus wil maken door er Wout van Aert proberen weg te halen en te beletten dat Remco Evenepoel daar in zijn plaats komt.

Red Bull zou meerderheidsaandeelhouder (51%) worden en het budget fiks oplijsten. Indien dat een jaar eerder was gebeurd dan zou de wel of niet geplaagde Cian wel aan boord gebleven zijn. Nu willen ze hun pijlen richten op Remco, die evenwel nog tot en met 2026 vastligt bij Soudal-Quick.Step maar waarbij een hoge afkoopsom hen niet zou afschrikken. Dat dit de geloofwaardigheid van wielersponsoring geen goed doet, dat zal Ralph Denk worst wezen want hij werd er zelf op gepakt.

Het wielrennen begint almaar meer de demarches van het vermaledijde voetbal na te apen zonder te beseffen dat het, omwille van een nefast businessmodel, veel kwetsbaarder is maar misschien is dit de tactiek van de verschroeide aarde.

Wout en Remco moeten nog willen meegaan in dit verhaal want nog andere spelers zullen dingen naar hun gunsten terwijl Red Bull zijn deugdelijkheid als sponsorsgigant nog moet bewijzen, al is van Aert in deze al een ervaringsdeskundige als uithangbord (helm) van Red Bull. 

Schrijnend toch dat Bora-Hansgrohe 2024 nu al inschat als een overgangsjaar nadat het nochtans liet uitschijnen dat het Primož Roglič (tot eind 2025) aanwierf om de Tour te winnen, iets waaraan ze kennelijk zelf weinig geloof hechten. Een uitblinkersrol zal er bij de 34-jarige en steeds eerzuchtige Sloveen wel niet aan ontbreken. Visma - Lease a Bike, tot nader order het Manchester City van de koers, zal er wel opnieuw in slagen om een chaotisch koersverloop te anticiperen en in dat geval kan Roglič weinig amok maken. Jammer maar helaas!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten