dinsdag 2 januari 2024

Eerste zegestreepje van Arne Vanderlinden 

en Cedric Van Gijsel is zwart-geel-rood getint 

 

 

Arne Vanderlinden (Gooik) had nog nooit gewonnen. Hij voetbalde eerst nog bij KV Kester-Gooik. Als aspirant reed hij slechts een handvol koersjes maar weinigen die er wat van merkten. Als neo-nieuweling was een vijfde plaats in Neigem zijn hoogste goed. Arne maakte het hele seizoen als 14-jarige door. Als kakelverse 15-jarige ontbolsterde hij meteen. Na een matige 12de plaats op de 500 meter won hij de puntenrace nadat hij met Alexander Bastiaens, één der besten van het bouwjaar 2009 maar slechts een maand jonger dan Arne, een bonusronde nam die 20 kostbare punten opleverde. Enkele dagen later werd hij (na Cedric Van Gijsel) tweede in de scratch.

 

Arne Vanderlinden

Cedric Van Gijsel (Beveren-Waas) dus, ook hij had nog nooit gewonnen maar daar bracht hij eind 2023 dus op zijn beurt dubbel en dik verandering in met de titel in de scratch waarbij hij ootmoedig toegaf dat hij dat mede te danken had aan het feit dat Sune De Valck nogal geviseerd werd en graag als bliksemafleider fungeerde. Toch moet je het nog altijd zelf doen en dat deed Cedric met bravoure. Evenmin als Arne heeft geen rijkgevuld verleden als coureur, al werd hij op 1 mei 2023 in Ruddervoorde tweede na Tille Vergalle maar die ene zwaluw maakte zijn lente niet en zeker niet zijn seizoen waarin hij het weekend daarop tiende werd in Sinaai en ’s anderen-daags veertiende in het Oost-Vlaams PK in Munte, waarop nog bitter weinig volgde. Na zijn terugkeer van een klimstage in de Vogezen kon geen deuk in een pakje boter meer duwen. Niettemin blijven de hoogtemeters hem het meest bekoren omdat ze het fijnste koersgevoel opwekken. 

 

Cedric Van Gijsel

Waaslander Cedric kwam al voor het Van Moer CT uit. Pajotter Arne (Jonge Rakkers Vollezele) werd door Sune overhaald om de overstap te maken en zie waartoe dat kan leiden. 

 

Deze zes handen op één buik zullen vanaf de lente mooie dingen laten zien in de wegkoersen. Sune zal meestal de kansrijkste van de drie zijn maar wanneer de gelegenheid zich voordoet zal hij voor Arne of Cedric de loper uitrollen. In schoon Italiaanse betekent dat: vincere insieme.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten