woensdag 24 januari 2024

 Simon CARR imponeert op dag 1 in Mallorca 

De Trofeo Calvià, de openingsmanche der vijfdaagse Challenge Mallorca, werd oververdiend gewonnen door de van bij de start offensieve Simon Carr, die 150 km. verder en bijna vier uur later in de sprint vlot afrekende met zijn overgebleven medevluchter Aleksandr Vlasov, die met een late demarrage op de zege leek af te gaan maar finaal werd overruled door de 25-jarige Brit voor wie het stilaan tijd wass om zich meer en beter te profileren. Dat deed hij alvast in de Trofeo Calvià, met zijn ruim 3150 hoogtemeters geen eitje.

 

Eind september 2023 werkte Carr zich in the picture met een dubbele dagzege én de eindoverwinning in de Maleisische Tour de Langkawi (2.Pro), waar hij evenwel maar met geringe concurrentie te maken kreeg.

In dat 2023 behaalde hij ook een dagzege in de Tour of the Alps (2.Pro) en in La Route d’Occitanie (2.1), twee jaar nadat hij zijn zegelijst opende in de Prueba Villafranca-Ordiziako Klasika. Allemaal bescheiden overwinningen die (nog) duidelijken maken welke type coureur Simon eigenlijk is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten