dinsdag 23 januari 2024

Wat heeft Cadel EVANS meer dan Eddy MERCKX?

Een manche op zijn naam in de World Tour!

 

Cadel Evans is de uitzondering op de niet bestaande regel dat ex-kampioenen op hun naam geen wedstrijd hebben in de World Tour. 

Zelfs Eddy Merckx blijft daarvan verstoken terwijl er in zijn thuishaven, de Europese hoofdstad, enkel de tot Brussels Classic gedevalueerde Paris-Brussel is op 2 juni, een manche in de ProSeries (1.Pro).

Dit had een manche in de World Tour op het niveau van de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem moeten zijn.

Men had als hommage ook zijn Grote Prijs Eddy Merckx 20 jaar later tot nieuw leven kunnen wekken als de unieke individuele tijdrit van de World Tour. Tegen zijn 80ste verjaardag op 17 juni 2025 zal dat niet meer geregeld worden.


Zowel de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem worden in de World Tour hoger gewaardeerd dan de voluit geschreven Cadel Evans Great Ocean Road Race die men nog langer had kunnen maken door er of Australia aan toe te voegen, (sic) why not? 

Voor mij is het tout court Cadel Evans’ Race die ik in mijn ranking de laagste puntenschaal toebedeel terwijl hij in de World Tour evenveel punten krijgt als de ... monumentale klassiekers!

Ook de voorafgaande Tour Down Under is oversized op gelijke hoogte met bijvoorbeeld Paris-Nice en Tirreno-Adriatico.

Tussen Down Under en Evans’ Race gaapt er een tijdsverschil van een week met telkens de verplichte deelname van de 18 WorldTourTeams. Moeten die dan tweemaal over en weer vliegen? Zo ja, wat vinden de ecologisten daarvan?

Moeilijk te vatten dus dat men de rittenwedstrijd en de ééndagskoers niet korter op mekaar laat volgen naar het voorbeeld van de Strade Bianche (2 maart) en Tirreno-Adriatico (4-10  maart). 


Het is niet de keer teveel om te zeggen dat het wielrennen op structureel vlak veel leren van het vermaledijde voetbal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten