donderdag 25 januari 2024

Niet slecht voor een team dat volgens Zonneveld ‘opgehangen is aan één coureur’ …

 

Met Paul MAGNIER haalde The Wolfpack 

een zoveelste gouden welp in huis

 

Paul Magnier heeft 80 dagen vòòr zijn 20ste verjaardag op zijn eerste dag in de beroepscategorie meteen zijn eerste overwinning behaald in de Trofeo Ses Salines - Felanitx, de tweede manche der vijfdaagse Challenge Mallorca, zoals Johan Molly het feilloos had aangekondigd. Het was ‘maar’ een spurt met weinig schoon volk aan boord, denk je dan, tot je vaststelt wie tweede werd: Alberto Dainese, die én in 2022 én in 2023 een dagzege behaalde in de Giro.

De kop is er dus ook al meteen af voor Soudal-Quick.Step, je weet wel dat team dat volgens Thijs Zonneveld ‘opgehangen is aan één coureur”. 

Paul Magnier dus uit Grenoble, die zich eerst met mountainbiken amuseerde en er als tweedejaarsjunior de weg bijnam met zowel in de Tour du Pays de Vaud (12de) als in de Ain-Bugey Valromey Tour (8ste) een dagzege. Tussendoor werd hij derde in de Classique des Alpes. De midzomer stond een laatste keer in het teken van het mountainbiken wat hem toeliet om in Les Gets (Fr.) brons te veroveren in het WK u19. De week daarop excelleerde hij in de Giro della Lunigiana met twee opeenvolgende dagzeges en de tweede eindplaats op 8” van de hoog ingeschatte Portugees Antonio Morgado, die vorige zaterdag al 20 jaar werd. Magnier sloot zijn seizoen in schoonheid af op het WK in Wollongong, waar hij  de spurt voor de derde plaats verloor van Vlad Van Mechelen.

Als neo-belofte voor Trinty Racing kwam Magnier er niet meteen uit tot hij in de slotrit van de Tour du Limousin na Hugo Page tweede werd en aansluitend derde in het EK op de Drenthse VAM-berg. Hij was terug in beeld en bovenal in het blikveld van scout Johan Molly die wist waar hij dat goudhaantje het best kon onderbrengen. 

In die juiste nederzetting zal men Paul, hoewel hij deel uitmaakt van het WorldTourTeam, niet met roofbouw opzadelen maar voorbehouden voor de Tour de Bretagne en de Giro Next Gen, voor dagzeges al weet je maar nooit dat hij ook daar bevestigd als klassementsrenner.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten