woensdag 3 januari 2024

Heeft Soudal-Quick.Step zijn huiswerk niet goed gemaakt? 

 

 

Met de vertrokken Andrea Bagioli (-> Lidl-Trek) en Fabio Jakobsen (-> DSM) staat Soudal-Quick.Step enkel negatief vermeld tussen de (volgens NB-Sportwereld) tien beste overgangen van het seizoen 2023-2024. Wat een tendentieuze voorstelling, waarin zelfs de bij Tudor uitbollende Matteo Trentin geprezen wordt. Beetje serieus blijven toch!

 

Bij de aanwerving van de weliswaar 34-jarige Spanjaard Mikel Landa, die in ook 2023 nog tot de vijf beste klassementsrenners van het huidige peloton behoorde, staat enkel vermeld dat ze hem goed moeten briefen voor wat van hem verwacht wordt, alsof dat nog niet zou gebeurd zijn. Tegen hem zal Lefevere zich wel ingedekt hebben met een relatief bescheiden contract en hoge bonussen.  

 

Een ander vermeend Paard van Troje dat in huis werd gehaald is Gianni Moscon, die nog dertig jaar moet worden en dus niet aan uitbollen toe is, integendeel kan hij vanuit een hem ongekende comfortzone in een vrije rol gedijen

The Wolfpack heeft niet zoals weleer een loonlijst om het voorjaar te bepalen, al kan Moscon soelaas bieden. Herinner u maar dat hij in zijn bestjaar 2017 vijftiende werd in Vlaanderen, vijfde in Roubaix en derde in Il Lombardia. Dat kon hij enkel overtreffend herhalen in de najaarse Hel van het Noorden in 2021 toen hij op weg was naar een eclatante triomf tot een lekke band en een valpartij ervoor zorgden dat hij op Carrefour de l’Arbre alsnog gepasseerd werd door Sonny Colbrelli, Mathieu van der Poel en Florian Vermeersch.

Indien Patrick Lefevere in 2021 de 36-jarige Mark Cavendish uit de koersdood kon opwekken, waarom zou dat ook niet kunnen met de zes jaar jongere Gianni Moscon

En aangaande het klassieke voorjaar: de Denen Kasper Asgreen en Casper Pedersen zijn er ook nog!

 

Voor de rest was het verjonging troef inzake nieuwkomers bij Soudal-Quick.Step. De meesten onder hen zijn pas in deze eeuw geboren en dus toekomstgericht aangeworven, al is nu al verrassen niet verboden.

Bovenal is er vooral het heden dat vooral rond Remco Evenepoel wentelt met als epicentrum zijn debuut in de Tour, waarin hij meer dan goed omringd zal zijn met de overgekomen Mikel Landa en de gebleven meester-helpers Jan Hirt (6de in de Giro 2022), James Knox (11de in de Vuelta 2019), Fausto Masnada, Pieter Serry, Mauri Vansevenant, Ilan Van Wilder, Louis Vervaeke, … of zijn dat pannenkoeken misschien die geen hoogtemeters kunnen pareren?

Globaal kunnen ze inderdaad niet op tegen de geel-zwarte armada van Visma - Lease a Bike maar dat kunnen het nochtans ook steenrijke UAE Team, Ineos, Lidl-Trek, … al evenmin.

 

Volgens bepaalde zelfverklaarde deskundigen is Patrick Lefevere op de transfermarkt tekortgeschoten zonder dat ze letterlijk rekening hielden met het begrensde budget waarmee hij moet handelen en wandelen. 

Idem dito voor de broers Roodhooft met Alpecin-Deceuninck met dat verschil dat ze over geen klassementsrenner beschikken maar wel over een dodelijk efficiënt duo Mathieu van der Poel - Jasper Philipsen (en Kaden Groves daaraan toegevoegd) waarmee ze inzake ééndagskoersen en dagsuccessen The Wolfpack in zijn vorige versie zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten