vrijdag 26 januari 2024

Knacks Wielergids 2024 serieus ontluisterd door de nefaste inbreng van Zonneveld en zijn trawant Naesen

 

 

Thijs Zonneveld en zijn trawant Benji Naesen worden in Knacks (globaal gezien toch exquise) Wielergids 2024 als rocksterren opgevoerd en krijgen acht (!) pagina’s om hun schaduw te werpen over het wielerseizoen 2024, een nieuwe buitenkans om Patrick Lefevere en zijn team te schofferen

Die nare bezigheid is een bestaansreden geworden ten opzichte van iemand die net even oud is als zijn belagers samen en die al decennialang vele tientallen mensen aan een droomjob helpt én houdt. Wat stelt Zondervel daartegenover?

De tendentieuze kop en twee navenante tussentitels liegen er niet om:

 

“Soudal-Quick.Step is opgehangen aan een renner die liever voor een andere ploeg zou rijden”

Opgehangen aan één renner? Soudal-Quick.Step behaalde vorig jaar 60 overwinningen met meer dan 20 verschillende winnaars. En ... élke renner wil liever voor een team rijden dat meer budget heeft om hem (nog) meer te betalen dan tijdens zijn lopend contract!


“Bij Soudal-Quick.Step willen ze Evenepoel alleen aan de start van een grote ronde als hij in topvorm is. Terwijl ze druk willen vermijden, zetten ze zo juist extra veel druk”

Voor de Vuelta 2023 verkeerde Remco nièt in bloedvorm, wegens een atypische voorbereiding. Extra veel druk bij Remco? Daar zorgt hij wel zelf voor.

 

“De Tour zal gewonnen worden door de beste klimmer en dat is Evenepoel niet”

Uiteraard zal Remco de Tour niet winnen. Moet dat? Ik hoop dat Primož Roglič de Tour 2024 wint. Zonder hem had Jonas Vingegaard de Tour in 2022 niet gewonnen en Sepp Kuss al evenmin de Vuelta in 2023.

 

Aangaande de transfer van Cian Uijtdebroeks vindt Zonneveld (citaat) dat 'sommige andere ploegleiders' (wie - sic - zou hij daarmee viseren?) ‘zomaar iets roepen zonder te weten waarover het gaat. Ze trappen gewoon graag tegen de nieuwe grote … mammoet in het wielrennen’.

En waarover het gaat: over contractbreuk zoals vijf jaar geleden met Wout van Aert!

En het scheelde maar weinig of ze deden hetzelfde met Remco en wees er maar zeker van dat ze het dit jaar opnieuw zullen proberen!

Zonneveld ontziet ook Plugge’s dubbele identiteit: én algemeen manager van Visma - Lease a Bike én voorzitter van de (overigens palliatieve) AIGCP.

 

Visma - Lease a Bike is nièt de referentie maar wel de ondergraver van het professionele wielrennen. Wie is na van Aert en Uijtdebroeks de volgende topper die ze illegitiem zullen weghalen bij het team waar hij nog een lopend contract heeft? 

 

Plugge (en dus ook zijn schoothondje Zondervel) staat ook pal achter de denktank One Cycling die (als die er al komt) meer zal vernietigen dan creëren voor het uiterst kwetsbare wielrennen, waarin je beter afblijft van het weinige dat er een beetje goed aan is.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten