woensdag 31 januari 2024

In de openingsrit der Volta a la Comunitat Valenciana


Alessandro TONELLI en Manuele TAROZZI 

trakteerden mekaar op dé koersdag van hun leven

 

Alessandro Tonelli (winnaar) en Manuele Tarozzi (tweede), wapen-broeders bij Bardiani CSF - Faizanè new look, zijn de verrassende gevierden van de pittige openingsrit in Valencia. Zij overleefden een vroege ontsnapping met eerst nog vier anderen die een vrijgeleide van ruim negen minuten kregen. Zo’n onderneming heeft normaal geen enkele kans op slagen maar Tarozzi en Tonelli verbaasden met een vermetele koppeltijdrit waarop de sterk uitgedunde groep achtervolgers te laat reageerde. Doe toch maar niet te denigrerend over de bescheiden Italianen want ze realiseerden hun exploot aan een uurgemiddelde van bijna 41 km.

31 januari 2024 zal allicht voor beiden de mooiste koersdag van hun leven blijven want hun enige overwinning tot dan toe (de 4de rit in de CRO Race 2018 respectievelijk de 7de rit in de Tour of Rwanda 2023) stelde minder voor.

De ontknoping van de Volta a Valenciana had meer dan iets van een anticlimax maar zoiets moet kunnen en zeker indien ze het verdienen.

Ook Alex Molenaar maakte deel uit van deze veronderstelde échappée bidon. Hij werd op de valreep door Oier Lazkano, vorig jaar in Dwars door Vlaanderen verrassend tweede na Christophe Laporte, van de derde plaats gehouden. 

Godbetert Alex Molenaar denk je dan maar als junior won hij toch maar de Driedaagse van Axel 2017 van onder anderen Tom Pidcock en Ilan Van Wilder. Klaas koerst in de continentale gewaden van het Spaanse Illes Balears Arabay CT.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten