woensdag 31 januari 2024

Søren Wærenskjold almaar dé speerpunt 

van het expansieve  Uno-X Mobility

 

Reeds als neo-belofte stak Søren Wærenskjold in 2019 een gretige hand uit naar een dagzege in de Tour de l’Avenir. Het jaar daarop won hij de Tour of Rhodes (Gr.). Vanaf 2021 zette hij enorme stappen: zowel in de Course de la Paix (Tsj.) als in de Tour de l’Avenir won hij de proloog en in die laatste ’s anderendaags ook de eerste rit. In het Noors kampioenschap werd hij (+1’19”) nog afgetekend geklopt door de bijna drie jaar oudere Tobias Foss, die twee jaar later Stefan Küng (+3”) en Remco Evenepoel (+9”) nipt van de wereldtitel tijdrijden hield bij de elite.

 

(perempic@rchief - foto Peter Remmerie)


Tobias Foss is inmiddels wat stilgevallen terwijl Søren Wærenskjold opveerde: vierde op het WK tijdrijden Knokke-Brugge en het jaar daarop in Wollongong de favorietenrol waargemaakt en er zelfs Alec Segaert (+16”) overtroffen. Vier dagen later werd Søren derde in de wegrit.

In 2023 legde Søren, behalve kwaliteit, ook almaar meer continuïteit in zijn prestaties met als highlights: winst in de tijdrit en na Mathieu van der Poel tweede in het eindklassement van de Belgium Tour, een zege in de openingsrit van zowel de Danmark Rundt als van de Tour Poitou-Charentes met in die laatste de eindzege daarbovenop. Ook de Tour werd behoedzaam verkend, iets waar men enkel op de Champs-Elysées (8ste) wat van merkte.

 

Op de eerste dag van februari 2023 had hij in de Saudi Tour ook al de lastige derde rit naar Abu Rakah gewonnen en bijna dag op dag een jaar later deed hij dat vandaag over in diezelfde rittenkoers, die nu AlUlaTour heet, over met een puike sprint op de oplopende aankomst naar het Sharaan Nature Reserve. Aangezien hij ook al vierde was in de openingsrit werd Søren in dezelfde tijd maar met een lager plaatsentotaal als Casper van Uden de nieuwe leider in de tussenstand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten