zaterdag 29 oktober 2022

Alwéér een poulain van Fred VANDERVENNET

 

Yasu VERVOORT

onthou ook maar zijn naam!

 

Hij ontsnapte aan mijn aandacht tot ik er aan de vooravond van het BK in Denderleeuw achter kwam dat Yasu Vervoort tot dan toe de enige was die topfavoriet Mauro Keppens van een overwinning had gehouden. Yasu reed in Sint-Pieters Brugge zowaar 51” van Mauro weg. En in Michelbeke deed Yasu die stunt ei zo na over. Keppens werd er niet vrolijk maar al te nerveus van maar die jeugdzonde zal hij niet meer begaan doch dankbaar zijn voor hen die hem naar de kroon steken want ze kunnen op hun lange weg bondgenoten worden die mekaar beter maken. 


(foto Marc VAN HECKE)

Yasu mocht niet deelnemen aan het BK tijdrijden, hij moèst die dag in Hoepertingen het wegkampioenschap van Limburg rijden (én winnen). Hoe is zoiets mogelijk? Doodjammer, want hij zou in Dikkelvenne een valabele kandidaat voor het podium zijn geweest. Hij had de Limburgse tijdrit al gewonnen en in de openingstijdrit van het Limburgse weekend in Tessenderlo werd hij enkel door Jinze Joris (-9”) zonder discussie geklopt maar in die van het West-Vlaamse weekend in Moere keerde hij de rollen om en deed over de 5,4 km. tien tellen minder dan de titelvoerder.

De openingstijdrit van het Antwerpse weekend in Hoogstraten stond dan al op zijn naam en de bijhorende leiderstrui wilde hij ’s anderendaags met hand en tand verdedigen maar het was hem niet gegund. Hij reed er lek en de hectische fietswissel betekende een oponthoud van twee minuten die hij toch ongedaan maakte. Murphy reed evenwel met hem mee want in de sprint loste de tube van het andere wiel zodat hij parkeerde op de 30ste plaats. Zijn klassement, opgemaakt met de optelling van plaatsen, was foetsie maar in Merksplas kreeg hij een staande ovatie.

Fred Vandervennet is Yasu’s mentor. Fred wie? Juist, hij die ook de eerste begeleider was van Remco Evenepoel en meer anderen. Net als Yasu’s mama bevinden zijn roots zich in het West-Vlaamse Tielt.

 

Yasu (een Japanse naam die ‘in balans zijn’ betekent) heeft academische ouders, dat is het minst wat je kunt zeggen. Zij woonden een tijdje in Japan. De mama doceert aan het Max Planck Institute in Jena (in het vroegere Oost-Duitsland), de papa werkt voor Zappware, een bedrijf dat voor telecom-operatoren digitale televisieplatforms bouwt.

Yasu zal er dus niet mee wegkomen van zo weinig mogelijk wil studeren om zoveel mogelijk te trainen en te koersen. Neen, de Latijnse richting volgen aan het Atheneum van Maaseik komt op de eerste plaats, al hoeft dat het wielrennen niet weg te duwen. In die context  muteerde hij van Sport & Steun Leopoldsburg naar Acrog-Tormans Balen BC, dat een attractiever programma met internationale tentakels uitrolt en dat hem allicht ook laat deelnemen aan het BK tijdrijden op 1 mei in Waregem.  

3 opmerkingen:

  1. Excuseer hij mocht deel nemen aan het BK van Sport en steun. Maar wou het PK rijden en hij moest niet winnnen hij wou winnen. En een staande ovatie 👏 heeft hij gedroomd denk ik. En nu het lef hebben om hier op te antwoorden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als Limburger wou hij inderdaad heel graag de trui van Limburgs kampioen. Wat hij daar tentoon spreide was verbluffend. Spijtig genoeg viel dit samen met het BK tijdrijden. Wat de staande ovatie betreft. Inderdaad iedereen stond al recht, maar toen hij daar toch nog de spurt van het peloton won scandeerde iedereen heel hard YASU. Ik kreeg er kippevel van. Spijtig kreeg die dag de overwinnaar minder aandacht dan de winnaar van de pelotonspurt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Op de website van de supportersclub van Mauro en Cedric keppens kan je de uitslagen bekijken waar je duidelijk zier waar Mauro keppens 16sec voor yasu Vervoort was🤔

    BeantwoordenVerwijderen