maandag 24 oktober 2022

Wout VEUCHELEN

heeft nog meer pijlen op z'n fraaie boog

 

 

Sander Willems en Tobias Flajs waren opnieuw de absolute toonaangevers van het bouwjaar 2009. Wout (zoon van Frederik) Veuchelen schoof enkele banken achteruit en kon zijn driekleur niet behouden. Eén en ander wordt niet als een drama ervaren. Wout heeft immers meer dan één pijl op zijn boog om een levensblije tiener te zijn, wat ook weer niet betekent dat hij het wielrennen naar het nevenplan verschuift. 



Als titelverdediger viel hij in Denderleeuw allesbehalve uit de toon. In de voormiddag was hij na de ongenaakbare Sander Willems the very best of the rest in de tijdrit en in de vooravond was hij in de wegrit (3de) geen partij voor Mats De Ridder

Zijn Vlaams-Brabantse titel wist hij wel te verlengen, hij besteeg trouwens het podium in vier van zijn vijf kampioenschappen en met zes andere overwinningen daarbovenop trakteerde hij zichzelf andermaal op een mooie zomer. Dat hij in mijn ranking Alexander Bastiaens en Liam Depoorter moest laten passeren raakt zelfs zijn kouwe kleren niet.

Hij is immers (nog) niet voor één sportgat te vangen. Naast voetballen, basketten, skateboarden geniet hij ook van hiphop en breakdance. Eén en ander komt zijn basisuithouding als jonge coureur niet helemaal ten goede. Papa Frederik, die 14jaar prof was en vooral Dwars door Vlaanderen in Waregem 2006 won, moedigt die diversiteit aan. 

Wout behoudt de gewaden van het Young Cycling Team Demer & Dijle, waaronder Tony Smets zijn bekwame schouders zet en stelselmatig uitbouwt.Wout beseft dat hij als jonge coureur zijn trainingsarbeid almaar verder zal moeten opvoeren en keuzes maken. Het veldrijden verging hem de voorbije winters minder maar aan helemaal afzweren is nog niet toe. Hij laat het liever vrijblijvend op zich afkomen dan het nu al strak af te lijnen. Hij is, geboren op 1 januari, wel de klasoudste van het bouwjaar 2009.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten