dinsdag 25 oktober 2022

Alexander BASTIAENS

tijdrijden kan én moét béter!

Ook Alexander Bastiaens was in 2022 één van de vijf beste prestérende aspiranten van het bouwjaar 2009. Sprinten is zijn ding in tegenstelling tot tijdrijden met een ondermaatse 24ste plaats in het BK in Denderleeuw, waar hij over de 2,8 km. 27” meer deed en 2,24 km. per uur trager reed dan Sander Willems. Die grote verschillen zitten bij Alexander meer tussen de oren dan in de benen. Tijdrijden hoeft geen doel op zich te zijn maar een gevecht tegen jezelf en het voor je uitschuiven van je limieten, wat je verbreedt als coureur in het algemeen en als sprinter meer in het bijzonder.


Als er iemand zal geleerd hebben uit ‘net niet’ winnen dan moet het wel Alexander zijn.Het overkwam hem tweemaal in het omnium met Sander Willems, zo ook in het Antwerps weekend. 

Alexander werd eveneens tweede in het Limburgs weekend en daar zat er meer in. In Ham en in Paal had hij telkens Mats De Ridder en meer nog Wout Veuchelen afgehouden van dagwinst maar in de openingstijdrit was Alex vier plaatsen geëindigd na Mats, die zijn pole position handhaafde. 

Het tegenovergestelde gevoel viel hem te beurt in het PK van Antwerpen in Borsbeek, waar hij zijn titel hernieuwde en er die van de baan in Wilrijk aan liet voorafgaan.

Verloop en uitkomst van die Antwerpse kampioenschappen stonden in schril contrast met het Vlaamse in Arendonk, waarnaar hij in bloedvorm had toegeleefd maar dat overschaduwd werd door het overlijden van zijn ‘moeke’, die hij liever geëerd had met een dichtere ereplaats dan de achtste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten