vrijdag 21 oktober 2022

 ASPIRANTEN °2010 

 

Brent BRIESBROECK, puntenkoning 

Miel HEUNINCK, maestro 

Brent Biesbroeck (Zelzate) en Miel Heuninck (Nieuwerkerken) staken er, inzake uitslagen, met kop en schouders bovenuit bij de aspiranten van het bouwjaar 2010.

Miel HEUNINCK en Brent BIESBROECK, in mekaars spoor tijdens het VK
in Arendonk, waar Brent het een zeldzame keer haalde van Miel.
Hopelijk worden zij in onderling respect langdurige compagnons de route.

Brent werd de puntenkoning maar zal in Miel, die hem frequent versloeg, ootmoedig zijn meerdere erkennen.

Brent Briesbroeck (Zelzate) is een adept van de BMX. Hij begon er competitief al aan op zijn ... vijfde en hield dat vol tot corona in 2020 voor een breuklijn zorgde.

Vanaf zijn 11de verjaardag op 9 september 2021 werd Brent door Cycling Vlaanderen tot de 12-jarigen gerekend en mocht hij aan de Blaarmeersen met de aspiranten in competitie komen. Brent liet dat niet koud worden en won omnium na omnium, ook het VK en het BK, waarvoor hij enkel Thomas Van Dijk en Cedric Van Belle moest afhouden. 

Brent is niet voor één koersgat te vangen en werd op 11 november 2021 achtste in het Vlaams kampioenschap veldrijden in Maldegem, waarmee hij zijn veelzijdigheid extra onderstreepte. Voor het BK in Hamme moest hij, daags na het VK omnium, passen.

Ook op de weg stond Brent er van meetaf aan maar daar kwam hij zijn mannetje tegen, Miel Heuninck die Brent vaker klopte dan hem lief was maar in Arendonk keerde hij de rollen éénmalig om en werd Vlaams kampioen. Brent boekte nog andere mooie successen en zette (na ook een tweede plaats na Jelle Vanhove in het Antwerpse) vooral het West-Vlaamse weekend helemaal naar zijn pedalen zodat hij met maximale voldoening aan het winterreces kon beginnen.


Miel Heuninck onderscheidde zich ook in het veld en in het mountainbiken maar bovenal op de weg, waarin hij op één na al zijn koersen won, zoals hierboven reeds aangehaald het VKin Arendonk werd hij overtuigend geklopt door Brent Biesbroeck die hij bij alle andere gelegenheden overwon maar die hij niettemin veel respect toedraagt.

Miel zette zijn mislopen VK in Arendonk ruim drie weken later dubbel en dik recht in Denderleeuw, de locatie van het BK.In de voormiddag deed hij in de tijdrit van 2,8 km. 12 en 13 seconden minder dan Thomas Van Dijk en Aaron Coupé.Miel realiseerde het aan bijna ... 42km./u.en zou met zijn 4’00,348 vijfde zijn geworden bij de 13-jarigen.

‘s Namiddags ging hij, hoewel hij eerst (net als Aaron Coupé) van de airco te abrupt naar het hete podium onwel werd, op zijn elan door en nam in het wegkampioenschap meteen de vlucht vooruit en finishte een klein halfuur later met bijna een minuut voorsprong.

Futiele momentopnamen inderdaad, maar tijden liegen nooit. Deze prestaties dankt hij niet aan een fysieke voorsprong want hij is een lichtgewicht, waarop nog maximaal rek zit.

Zijn Denderleeuwse dubbelslag viel Miel zowaar te beurt op zijn 12de verjaardag die hem nog lang zal heugen, misschien (maar hopelijk toch niet) wordt 14augustus 2022 het mooiste etmaal uit zijn (koers)leven.

Komende herfst en winter staan voluit in het teken van het veldrijden, zijn core business die de weg niet uitsluit, een onbedoelde knipoog naar zijn idool Mathieu van der Poel.

Miel is zowaar ook een ...competitiezwemmer (deel uitmakend van het Future Team) waarvoor hij wekelijks viermaal meer tijd uittrekt dan voor het fietsen omdat het tweede door het eerste ondersteund wordt en zijn trainingen variatie geeft. 

L’embarras du choix is dus niet ver weg maar Miel ervaart het eerder als ... la luxe du choix.De fiets zal hem nooit vervélen zoals andere prille sterren van het veloke wel eens overkomt. 

Behalve zijn lichaam wordt ook zijn geest op peil gehouden met het aanvatten van middelbare studies waarbij hij de Latijnse richting ingeslagen.

Miel Heuninck is dus tot nader order de referentie van het bouwjaar 2010 maar is er zich gelijk van bewust dat de kansen snel kunnen keren. Onderwijl draagt hij zijn leeftijdsgenoten maximaal respect toe want het is mede dankzij hen dat hem zoveel sportvreugde hem te beurt valt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten