donderdag 27 oktober 2022

Uitblinkers Aksel DECAESTECKER en Matteo TOORTELBOOM blijven 

VC Noordzeemeeuw trouw

 

 

Aksel Decaestecker kent zichzelf grote onderscheiding toe voor zijn seizoen 2022.Gedurfd?! Néén, terecht want hij haalde er het maximum uit als een smaakmaker die meer prestatie- dan resultaatgericht koerst met vaker een dichte ereplaats in plaats van een overwinning voor gevolg.

Zijn mooiste moment beleefde hij eind juni ontegensprekelijk in Moere, waar hij 13” wegreed van toppers als Yasu Vervoort en Kyano Cottignies en veertig anderen.



Anderhalve maand later won hij bescheidener in Westkerke en daar wilde hij in Gistel een regionale geen twee zonder drie van maken tot een val dat belette maar toch niet van de derde plaats weghield. Een lekke band overkwam op het VKin Arendonk en in Beernem. 



Aksels kompaan Matteo Toortelboom was een absolute nieuwkomer na zijn laatste winter in het voetbal, die nog even nazinderde. Matteo is de jongste zoon van Frederik, die op zijn 44ste nog altijd aardig meedoet bij de elite 2 met vooral een 8ste plaats in Wakken, wil ermee doorgaan tot in 2024 wanneer hij aan zijn oudste zoon Robbe de estafette kan doorgeven. Matteo dacht dat hij in zijn eerste jaar met weinig tevreden zou moeten zijn maar het verging hem week na week beter met zelfs al een onverhoopte eerste zege in Krombeke. Ook zijn deelnames aan het VK en aan het West-Vlaamse weekend waren beklijvend. 


Aksel en Matteo zijn niet enkel toffe maar ook dankbare gabbers. Ondanks sollicitaties van andere clubs blijven ze als neonieuweling VC Noordzeemeeuw trouw en dat siert hen. Daar ben ik (echt waar!) bijna even blij want clubs met een regionale verankeringzijn oontbeerlijk en kunnen goed leefbaar indien ze niet focussen op àlle maar op een minimum van categorieën. Danny Gaytant werd twaalf jaar als begeleider gerecupereerd om VC Noordzeemeeuw terug wat meer op de kaart te zetten. Danny wil dat ook de anderen beseffen dat 2023 een leerzaam overgangsjaar wordt om vanaf 2024 voor een doorgroei te zorgen. Aksel Decaestecker en Matteo Toortelboom zullen daarin centraal staan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten