dinsdag 25 oktober 2022

Nieuwe Belg Tobias FLAJS 

13x winnaar, 9x tweede in 2021

20x winnaar, 3x 2de, 2x 3de in 2022

 

 

Tobias Flajs, van Slovaakse origine, heeft eindelijk de Belgische nationaliteit verworven. Hij treedt daarmee in de voetsporen van onder anderen de Siciliaan Pino Cerami (die dat op 16 maart 1956 voor mekaar kreeg) en van Andrei Tchmil (die na de Sovjetse, de Russische, de Moldavische en de Oekraïense in 1998 de Belgische nationaliteit) verwierf. 

Tobias’ seizoen 2022 werd een giller . 

Kampioen van West-Vlaanderen worden?

         Check in Wevelgem op sinksenmaandag!

Kampioen van Vlaanderen worden?

         Check op de Nationale Feestdag in Arendonk!

Kampioen van België worden op 14augustus in Denderleeuw?

         Taboe, want nog niet in het bezit der Belgische nationaliteit!

 

Tobias FLAJS is er zich kennelijk weinig van bewust dat hij in het VK in Arendonk zonet de maat heeft genomen van Sander WILLEMS en Mats DE RIDDER, de twee die in het BK in Denderleeuw geen last van hem hadden.

Het leek in orde maar dat was het tenslotte toch niet en voor de hardvochtige reglementen van Belgian Cycling is dat een conditio sine qua non, die eind september eindelijk verholpen werd.

De ex-Slovaak, die al een respectabel jaren in Deerlijk woont en onze taal behoorlijk spreekt, heeft zich om die calamiteiten niet drukker gemaakt dan nodig. Het voornaamste was dat hij naar hartenlust kon koersen en bovenal winnen. Dat hij ook dolgraag gedaan op het BK maar hij was in Denderleeuw niet startgerechtigd. Er zat niets anders op dan in Westkerke met vier minuten voorsprong zijn 13de overwinning van 2022 te behalen, anders is Mats De Ridder nog niet klaar met Tobias, door wie hij (net als Sander Willems) ruim drie weken eerder in Arendonk kansloos geklopt werd.

Tobias heeft slechts vijfmaal niet gewonnen: in Bellegem en in Moere (telkens geklopt door Liam Depoorter), in Kruishoutem (door Mats De Ridder), in Moere (tijdrit) en Schuiferskapelle, manches van het West-Vlaams weekend dat hij in totaliteit won.

 

Tobias Flajs zal als nieuwe Belg vooral in Vlaanderen gedijen maar nogal verrassend niet langer in de gewaden van zijn moederclub Gaverzicht - Be Okay maar in die van Isorex, net als zijn maatje Mathis Vandenheede, die met drie overwinningen en een meervoud aan dichte ereplaatsen ook één van ‘s lands best prestérende tieners van het bouwjaar 2009 was.


Tobias FLAJS in Moere, de tijdrit van het West-Vlaamse weekend
waarin hij het nipt moest afleggen tegen Mauro DE SCHRIJVER
en Sander WILLEMS maar niettemin eindwinnaar werd.
(foto Marc VAN HECKE)

Tobias Flajs beseft dat hij nog een heel lange en hobbelige weg heeft af te leggen naar het hoge doel dat hij zich gesteld heeft: een degelijke contractrenner worden. De eerste voortekenen zijn gunstig en van veelzijdige aard. Hij won, behalve vooral in de sprint, ook geregeld afgescheiden over de finish. Zo hield hij eraan om op 11 september in Deerlijk, de thuishaven van zijn moederclub, met anderhalve minuut voorsprong te winnen. In het tijdrijden is hij niet onklopbaar maar hij maakt er ongetwijfeld een werkpunt van om ook daarin nòg beter te worden om op 1 mei 2023 in het nabije Waregem zo dicht mogelijk bij het podium van het BK tijdrijden te komen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten