maandag 17 oktober 2022

Juniorenlichting 2023 nòg sterker dan die van 2022?

 

Vlaanderen is ook hét brongebied, hét Mekka van aanstaande profs

 

… met veel internationale kansen in eigen regio

 

De juniorenlichting van 2022 was 24 cts. en werd behalve door (in alfabetische orde) Victor Hannes, Maxence Place, Vlad Van Mechelen en Jens Verbrugghe van het bouwjaar 2004 nòg méér ingekleurd door (opnieuw in alfabetische orde) de eerstejaars  Milan De Ceuster, Steffen De Schuyteneer, Niels Driesen, Duarte Marivoet Scholiers, Sente Sentjens, Gauthier Servranckx (de vooral op de hoogtemeters niet te onderschatten drager van de driekleur), Liam Van Bylen, Lars Vanden Heede, Yarno Van Herck, Vlad Van Mechelen, Jarno Widar, …


Milan DE CEUSTER die als eerstejaarsjunior hoge ogen gooide met de Vlaams-Brabantse titel  en nog acht andere overwinningen waarbij vooral de Arend der Juniores in Rekkem, een manche in de Beker van België.

Aan dat gezelschap worden in 2023 de overkomende nieuwelingen toegevoegd en dat zijn vooral (steeds in alfabetische orde) Louic Boussemaere, Aless De Bock, Tristan Jannes, Cedric Keppens, Xander Scheldeman, Jasper Schoofs, Alex Van den Broek, Lomme Van den Meerssche, Matijs Van Strijthem, Louis Weyts en de anderen die al of niet terecht vinden dat ze eveneens in deze opsomming thuishoren. Van die 17- en 18-jarigen werden er al enkele opgevorderd door World Tour Teams.


Deze categorie, die de u23 almaar meer verdringt, krijgt een copieus internationaal programma voorgeschoteld, waarvan een aanzienlijk gedeelte in Vlaanderen. Aan de vele reeds bestaande werd er toegevoegd: de Ster van Zuid-Limburg (7-10 april) krijgt na 43 glorieuze jaren (2.14) het label 2.1 en wordt nòg internationaler, dankjewel Eric Stevens!

Een de Guido Reybrouck Classic in Damme wordt een tweedaagse (18 en 19 maart) met op zaterdag een individuele tijdrit (11,5 km.) wars van kasseien die tot ’s anderendaags worden opgespaard. Dankjewel, Hubert Van Nieuwkerke!

Eén en ander voert het aantal 2.1 koersen op naar zes want de Sint-Martinusprijs - Kontich (6-9 juli), Aubel-Thimister-Stavelot (4-6 augustus), de Keizer - Pittem/Koksijde (16 en 17 september) en La Philippe Gilbert (7 en 8 oktober) vervolgen hun succesverhaal.

Er is een meervoud aan 1.1, waarbij Liège-Bastogne-Liège (dit jaar een 1.14) aansluit en op 6 mei, daags vòòr de GP Bob Jungels in Luxemburg, een slimme datum heeft gekozen om hun deelnemersveld te bundelen. 

De Ronde van Vlaanderen is in zijn vroegere gedaante op 21 mei terug van weggeweest, al valt die ongelukkig samen met de slotdag van de 41ste Driedaagse van Axel in Velzeke. Zou Flanders Classics de wijze reflex hebben om te vervroegen naar 14 mei?

De andere 1.1 krijgen met minder naijver te maken: Kuurne (26 februari), Nokere (11 maart), de Memorial André Noyelle (Ieper, 26 maart), Reningelst (26 juli) en La Route des Géants (Ieper, 27 augustus).  

Menen-Kemmel-Menen (9 juli) blijft helaas samenvallen met de Sint-Martinusprijs van Kontich. Dit kon/kan verholpen worden door op de vertrouwde 11 juli (en ploegen van Kontich te recupereren) of het weekend daarop te organiseren. Doe het dit niet dan wordt het opnieuw afgestraft met een afgeroomd deelnemersveld. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten