donderdag 20 oktober 2022

 Mauro KEPPENS

primus inter pares bij de 14-jarige aspiranten

 

 

In 2021 was hij bij de 13-jarigen al de evenknie van Matthias Bogaert en Kyano Cottignies die een nòg rijkere uitslagenstaat voorlegden, Mauro Keppens was virtueel nòg stràffer! Met een vijf op ‘n rij, in Beveren-Waas ingeleid door de Oost-Vlaamse titel, was hij in de aanloop naar de zomervakantie Il Imbatido van de 13-jarige aspiranten. Bij zijn terugkeer van de familiereis won hij meteen in de lastige koers van Maarkedal, waar hij ook Kyano Cottignies over de knie legde en dat vijzelde zijn vertrouwen voor de aansluitende kampioenschappen van België nog wat meer op. 

In Hoogstraten moest hij als titelverdediger de verbazende Storm Van den Eynde(-1”781) en de meer verwachte Kyano Cottignies (-“074) laten voorgaan in de tijdrit. Dat zette hij ’s namiddags recht met een eclatante spurtoverwinning in het wegkampioenschap. 

Cedric zou in zijn driekleur nog slechts één keer niet winnen: in de Ronde van West-Vlaanderen, waarin hij de inleidende tijdrit van 5,7 km. duidelijk won maar ’s anderendaags in Ruddervoorde bleef steken op rang vier, die zijn plaatsentotaal een eenheid meer aandikte dan die van Kyano Cottignies (5). 


Mauro wint in het verrégend VK in Arendonk ...

... en 24 dagen later het BK in de bakoven van Denderleeuw.

Bij de 14-jarigen stond er al helemaal geen maat op Mauro, nochtans één der jongsten van het bouwjaar 2008 en pas jarig nà het seizoen en wel op de dag dat zijn 2,5 jaar oudere broer Cedric de Affligem Classic won.

Mauro won in 2022 nagenoeg al zijn koersen (het VK én het BK inbegrepen) maar niet in Brugge, waar de verbazende Yasu Vervoort bijna een volle minuut van hem wegreed, noch in Ottergem, waar hij en Matthias Bogaert zoveel aandacht hadden voor mekaar dat Dylan Van den Berghe en Lucas Baeten hen te grazen namen.

Het BK tijdrijden werd een totale afknapper: pas 15de met 1’10” meer en ruim 3 km./u. tràger dan de verbazende Jinze Joris. Matthias Bogaert en Kyano Cottigniesdeelden in de malaise en deden daar amper 2” respectievelijk 12” beter dan Mauro, raar! 

Die aanzienlijke verschillen kunnen niet in de benen maar moeten tussen de oren zitten, bij Mauro zelfs in zijn hele lichaam want hij was de nacht voordien serieus ziek geworden, moest zelfs nog overgeven op weg naar Dikkelvenne, waar hij kost wat kost wilde starten.

Mauro is een ander type dan zijn 2,5 jaar oudere broer Cedric: meer onbezonnen, nerveuzer en wanneer het er echt toe doet, ontwaar ik zelfs enkele Remco-trekjes.

 “Ik kan niet goed tegen mijn verlies”, bekent hij ootmoedig en dat speelde hem wel eens gevaarlijke parten maar dat is bezworen.

Mauro sluit als neonieuweling niet aan bij Avia-Rudyco maar bij Isorex, een beetje verrassend toch?

“Men mag niet al zijn eieren in één en dezelfde mand leggen”, knipoogt papa Joran.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten