maandag 24 oktober 2022

Mats DE RIDDER

allrounder met toch een vals nootje

 

 

 

Acht en een halve maand na die in het veld (Hamme) heeft Mats in Denderleeuw ook het BK op de weg gewonnen. Wie dat kan combineren, mag zich onverkort tot de beste allrounders van het bouwjaar 2009 rekenen.

Hij was niet aan zijn proefstuk want zowel in 2016 (Verona) als in 2017 (Bordeaux) werd hij ook al Europees kampioen mountainbiken.

Mats geeft ootmoedig toe dat hij moeilijk tegen zijn verlies kan.Dat besef is al het begin van de ‘genezing’, al zal dat de komende jaren wel automatisch verlopen met almaar meer concurrentie. 


Mats DE RIDDER wint en de anderen staan nauwelijks op de foto.

Deze explosieve doorzetter deed zichzelf wel enig onrecht aan door het BKtijdrijden als een gedateerde fietsjogger als traagste af te handelen met 1’16” meer en 11,13km./u. tràger dan Sander Willems die hij in de vooravond duidelijk klopte in de groepsspurt van de wegrit. Het deed pijn aan de ogen om te zien hoe hij met de voorafgaande tijdrit er de draak mee stak ‘om krachten te sparen voor de wegrit zes uren later’. 

Ik denk dat zo traag rijden afmattender is  dan plankgas geven zoals hij wel deed in de tijdrit (Tessenderlo) van het Limburgse weekend, waar hij tweede werd na de in België  inwonende Nederlander Vigo van der Krieken (-5”) die à la Tobias Flajs niet deelnemen aan het BK in Denderleeuw. 

Mats' laakbare houding klinkt als een roep om voortaan minimumtijden in te voeren in het BK tijdrijden om te mogen starten in de wegrit.

Het doet weinig af van zijn magistrale sprint in het wegkampioenschap, zijn revanche op het BK2021 in Hoogstraten, waar hij (ziek zijnde) op karakter met de laagste podiumtrede genoegen moest nemen.

Europese en Belgische truien heeft hij al, een regenboogtrui is de volgende uitdaging. Ook voor ene Remco is de wens ooit de vader van die gedachte geweest en zie waarnaar dat leidde. 

Mats zal zichzelf in deze evenwel niets wijsmaken want zijn studies (latijnse richting) zijn een duurzamer houvast, al hoeft het één het ander niet uit te sluiten. En op maandagvoormiddag 1 mei 2023 staat hij in Waregem gegarandeerd op het podium van het BK tijdrijden der 14-jarigen want in de namiddag volgt er geen wegkampioenschap, dat is pas voorzien op 13 augustus, allicht opnieuw in Denderleeuw bij Marcel Van der Slagmolen of het zou moeten zijn dat Ronie Keisse het alsnog naar Destelbergen haalt. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten