donderdag 20 oktober 2022

 Het droomjaar van ex-renner Joran KEPPENS en zijn koersende zonen 

Kan een wielerjaar perfecter verlopen dan 2022 voor de familie Keppens verliep? Hopelijk wel maar het is hoogst twijfelachtig of zo’n abondance hen ooit nog zal te beurt vallen.

Cedric behaalde op 10 maart in Sint-Maria-Lierde zijn eerste overwinning als tweedejaarsnieuweling, op zijn 16de verjaardag. Bijna dag op dag zeven maanden later behaalde hij zijn 20ste zege in de Affligem Classic op de 14de verjaardag van zijn broer Mauro, die op zijn beurt evenveel keer had gewonnen bij de aspiranten.

Vader Joran was op het einde van vorige eeuw zelf een behoorlijke coureur maar geen topper zoals zijn zonen Cedric (°10 maart 2006) en Mauro (°9 oktober 2008) lijken te worden. Joran heeft het liever zo dan omgekeerd.                

Joran KEPPENS in het hooggebergte glunderend tussen zijn beide zonen.

Joran (°5 juni 1974) was wel een doorzetter die er als 24-jarige elite zonder contract een mooie epiloog aan breide met een fraaie ereplaatsen in Brussel-Opwijk (10de), Gent-Ieper (7de), Gent-Wevelgem (9de), de Zesbergenprijs (11de), de Tweedaagse van de Gaverstreek (4de), het kampioenschap van Oost-Vlaanderen (4de), Hasselt-Spa-Hasselt (12de) en bovenal een overwinning in Zellik-Galmaarden als de snelste was van een kopgroep van elf, waarin onder anderen de aanstaande profs Bert Scheirlinckx, Björn Leukemans, Thierry De Groote, Dirk Aernouts, Bert De Waele, Steven Kleynen, … Het leverde Joran een stagecontract op bij Tönissteiner-RDM-Colnago, dat zonder gevolg bleef.

 

Joran heeft zijn doorzettings- en incasseringsvermogen als coureur meegenomen naar zijn beroepsleven om een succesvol vertegenwoordiger (technical sales specialist) te worden bij Novatech International, een toeleveringsbedrijf van siliconen voor ‘gemakkelijker bouwen, onderhouden en herstellen’.

 

Joran heeft zijn leven inderdaad mooi op orde maar kreeg helaas ook al enkele keren de keerzijde van de medaille te zien.

Halfweg juli 2009 verongelukte zijn papa Lucien op de wijk Strijmeers in Vlierzele toen hij met fatale afloop viel voor de wielen van een vrachtwagen. 

Tien jaar later overkwam de toen 10-jarige Mauro bijna hetzelfde op dezelfde plek in de andere richting toen hij moest uitwijken voor een geparkeerde auto op het ogenblik dat een vrachtwagen hem inhaalde en op zijn beurt naar rechts uitweek voor een geparkeerde auto aan de overzijde. Het stuur van Mauro kreeg een tik, hij plofte loodzwaar op het asfalt en bofte dat hij àltijd een helm draagt.

Ook Cedric bleef niet gespaard toen hij in de lente van 2021 op training clashte met een andere fietser en met een zware hersenschudding en een gebroken ruggenwervel werd opgeraapt. Hij moest enkele weken horizontaal blijven, een corset dragen en vanaf nul herbeginnen met voorzichtig losrijden op de rollen en op de piste van Borsbeke. Tijdens de familiereis in Frankrijk rondde hij zijn remonte af en keerde als herboren naar Vlaanderen terug. Een tweede plaats (na clubmakker Steffen De Schuyteneer) in Deftinge zette de toon voor een fraaie nazomer en herfst.

Dergelijke rampspoed moet je  niet meemaken (absoluut niet!) maar indien toch dan kan het verrijkend zijn voor je persoonlijkheid. Cedric en Mauro zullen beter tegen een stootje kunnen én behoedzamer zijn dan zij die nog niets ergs meemaakten. 

Papa Joran en mama Wendy houden hun hart innig vast wanneer zijn telgen onderweg zijn, je zou voor minder!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten