woensdag 19 oktober 2022

De ondraaglijke lichtheid van  kristallen fietsen en flandriens

 

Voilà zie, dat hebben ze dan ook weer gehad ‘De Flandrien’ die dit keer een copy paste was van ‘De Kristallen Fiets’ in plaats van omgekeerd. 

Remco Evenepoel, de bissende hoofdlaureaat (die je trouwens bezwaarlijk een flandrien kunt noemen), is er dit keer aan ontsnapt. Hij nam de vlucht vooruit naar de rust en de sereniteit van een huwelijksvakantie.   

“De Flandrien 2022”, de hoogmis van “de koers is van ons”, was toch o zo spannend met allemaal (sic) verrassende winnaars: 

Tagej Pogacar (internationaal), Remco Evenepoel (nationaal), Lotte Kopecky (vrouwen), Alec Segaert (beloften), Vlad Van Mechelen (junioren) en Cedric Keppens (nieuwelingen). Het zou er nogal aan gemankeerd hebben dat er andere laureaten op het podium geroepen werden.

En ja hoor, dat laatste viel ook de Jonge Flandriens te beurt. Ze mochten zelfs het cenakel van La Brugeoise betreden met een beperkte familiale delegatie. Niet welkom daarentegen waren de noeste medewerkers die de zelfverklaarde elitaire redacteurs aan informatie hielpen over die koersende jongeren. Laat die grote heren de volgende jaren zelf uitzoeken want de regionale sportbladzijden zijn opgedoekt (HLN) respectievelijk sterk gereduceerd (HNB). Hun trouwe medewerkers zijn afgeserveerd als quantité négligeable.

Vraag is of wij dat ook niet moeten doen met bedoelde kranten, waarin overwegend datgene wat we daags al op televisie zagen wordt herkauwd. Zonder de gigantische overheidssubsidie (750 miljoen euro in vijf jaar) voor de distributie van de papieren kranten zouden ze anders piepen. Hun (sic) objectiviteit is er dan ook naar.

Goed, terug naar de koers die in Vlaanderen ongekend hoge toppen scheert en het zal in 2023 allicht niet anders zijn. Benieuwd hoe dat in de daarop aansluitende herfst wordt opgeborgen. Mag ‘De Flandrien’ dan weer ‘De Kristallen Fiets’ vòòr zijn of is de pikorde onomkeerbaar vastgelegd? 

En waarom toch ‘geen twee zonder drie’? Waarop wacht Sporza om ook dergelijke verkiezing te organiseren? Ze zijn wijs genoeg om dat nooit te doen. In het andere geval kon ook VTM op die kar springen, of toch niet want die hebben al genoeg aan de Gouden Schoen ergens halfweg januari 2023, waarvoor ik (sic) nu al aan het aftellen ben.

Met de rechtstreekse uitzending van ‘De Kristallen Fiets’ kreeg u misschien al een wake up call hoe een barslecht programma in elkaar wordt geflanst.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten