dinsdag 4 oktober 2022

 Platte pedante demagogen (deel 1)

Indien hij het kon dan zou Vandeweghe REMCO naar Ineos kidnappen

 

Hans Vandeweghe in ‘De Morgen’ van zaterdag 1 oktober:

Evenepoel acht zich klaar voor de Tour. Hem daarvan weerhouden staat bijgevolg gelijk aan zelfmoord. Evenepoel gaat en staat en rijdt waar hij wil. Zo was hij als voetballer, zo is hij als wielrenner. Zijn ploeg en vooral de grote baas, althans op de momenten dat hij geen last heeft van hypo’s, hebben dat inmiddels goed begrepen. Waar Patrick Lefevere eerst stellig was ‘in 2023 Giro, in 2024 Tour’ klonk het even later al anders. “We zullen nog wel zien en dat samen met Remco bespreken.” Na de Vuelta en vooral na het WK luidt het ineens: “Dat is een keuze van Remco.”

Antwoord op vraagstuk 1: het wordt volgend jaar de Tour.

Vraagstuk 2: met welke ploeg moet Hij naar de Tour? Deze week, plots op velonews.com: Ineos toont interesse in Remco Evenepoel. Een dag later stonden de kranten er vol van. Dat nieuws klopt. Meer zelfs, wat de media vooralsnog niet schrijven omdat ze begrijpelijkerwijs hun toegang tot de ploeg en het godenkind niet willen verbranden: Remco Evenepoel toonde zelf interesse in Ineos en nog steeds. Wat hij ook zou hebben beweerd aan de telefoon tegen Lefevere: als het van hem afhing (en als hij geen langdurend contract had), dan zat hij al bij Ineos.

…en op het einde doet Gans er nog een schepje bovenop:

Dat Lefevere bovendien voorlopig geen enkele klimmer/helper van hoog niveau (al gehoord van Jan Hirt?) maar wel voor gruwelijk veel geld sprinter Tim Merlier (die dat graag zal lezen) haalde, dat vonden de Evenepoels onbegrijpelijk. 

Ik vind Vandeweghe intrinsiek (niets minder maar ook niets meer!) ’s lands beste sportjournalist maar als mens is het heel wat minder. 

Iemand die hem van kortbij moest gedogen, stelt onomwonden dat het de slechtste mens is die hij/zij ooit meemaakte. 

En die kwaadaardigheid komt weer boven wanneer hij er totaal misplaatst de ... hypo’s van Lefevere bijhaalt en het heeft over ‘de toegang tot de ploeg’ die voor hem wel gesloten zal zijn, vandaar dat hij de geviseerde personen de woorden in de mond moet leggen om zijn proza te kunnen schrijven.

 

Wat heeft his airness Vandeweghe in zijn 64-jarig bestaan al uit eigen initiatief ondernomen en verantwoordelijkheid voor gedragen? Zijn voorlaatste kunstje (?) was ‘algemeen directeur van Wielerbond Vlaanderen’ vanaf 1 september 2011. Twee en een half jaar later werd hij op staande voet ontslagen. Het minst gedreven gedeelte van zijn personeel was nochtans blij met hem als baas bovenal bij de véle keren dat hij er niet was.

 

Deze vermomde ambetantenaar veroorlooft het zich om een ondernemer als Patrick Lefevere (die al decennialang tientallen mensen aan een droomjob helpt én houdt) te schofferen. Zijn 85 (!) mensen zijn hemelsblij met hem als baas maar dan om objectieve(re) redenen.

 

1 opmerking: