zaterdag 15 oktober 2022

Victor HANNES zet binnen én buiten de koers volgende stappen

Van de beste junioren die in 2023 naar de beloften overstappen is hij de meest serene. Maxence Place (-> Hagens Berman Axeon), Vlad Van Mechelen (-> Team DSM) en Jens Verbrugghe (-> Groupama-FDJ) kenden al langer hun nieuwe bestemming maar ook Victor kwam bij Intermarché - Wanty Gobert Devo meer dan goed terecht, dat zou er nog aan gemankeerd hebben.

Als aspirant behaalde hij een dozijn overwinningen, netjes verdeeld over de drie seizoenen met als significante bijsluiter dat hij dan al de hoogtemeters opzocht en in de kampioenschappen zijn beste beentje voorzette. 

Als nieuweling leek hij het winnen verleerd maar met opeenvolgende tweede plaatsen (telkens na zijn zwart beest Yoran Van Gucht) in het BK-tijdrijden in Sint-Lievens-Houtem, in het VK in Laarne en in het BK in Lendelede schoof hij dichter bij de nationale top.

De door Covid-19 uitgeholde seizoenen 2020 en 2021 waren aan het competitiebeest in hem niet besteed. Bij de herneming in 2021 won hij eind juni meteen in Jeneffe-en-Condroz, bijna drie jaar na Parike (7 juli 2019). Hij had meer aan zijn echte passages in de Ardennen: 4de in de openingsrit van Aubel-Thimister-Stavelot en 9de in die van La Philippe Gilbert. 

Hij wist meteen waar zijn doelen lagen en dat kwam helemaal tot uiting in de allereerste Liège-Bastogne-Liège u19, waarvan hij de erelijstopener werd nadat hij de côtes de Houffalize, de Wanne en de Vecquée het best bedwong om op La Redoute de vooroprijdende Sasha Prestianni als springplank te benutten, zich in diens uitdovend spoor even te herzetten alvorens in de ultieme hectometers de beslissende versnelling te plaatsen.

Victor HANNES met Milan VAN DEN HAUTE door wind en regen in de zaterdagrit van de Keizer - Pittem/Koksijde.

Victor stond er, als gebruikelijk, van maart tot oktober en liet het niet bij die ene voltreffer. Winnen is kwantitatief zijn regel niet, kwalitatief wel, zo ook in het algemene leven met de aanvang van universitaire studies voor een master burgerlijk ingenieur.

In de aanloop naar de donkere maanden won hij ook nog de Vlaams-Brabant Classic in Zemst en in de GP Glineur (Quaregnon) de slotmanche van de Beker van België. 

Zijn afsluiter in La Philippe Gilbert werd een onvoltooide symfonieIn de zaterdagetappe hield hij gelijke tred met de Franse allrounder Noa Isidore, die met Victor ’s anderendaags nog niet klaar was in de koninginnenrit, waarin de Kempenaar evenwel tweemaal viel en door spierpijnen gekweld niet kon terugkeren in de voorwacht. Van La Redoute had hij, zoals in Liège-Bastogne-Liège, graag opnieuw zijn natuurlijke bondgenoot gemaakt voor een eventuele dubbelslag

Behalve in eigen land vond Victor het ook in de Gipuzkoa Klasika (Sp.), de Tour du Pays de Vaud (Zwits.), de Ain Bugey Valromey Tour (Fr.)  en de Vuelta a la Ribera del Duero (Sp.), waarbij meestal bleek dat hij er beter zijn dagje(s) uitkoos dan permanent te ijveren voor een fraai klassement.

 

Nu wenkt de volgende fase. Kévin Van Melsen (die als tweedejaarsjunior in Willebroek 2005 kampioen van België werd) kon hem overtuigen om Intermarché - Wanty Gobert Devo de voorkeur te geven op Lotto-Dstny.

Victor Hannes zal in 2023 een jongeman met een strak plan zijn. Hij gaat op kot in Leuven met als bonus een omgeving waarop je interessante (met hoogtemeters bezwangerde) trainingen kunt afwerken. Tijdens het eerste semester wil hij alle studiepunten opnemen en tijdens het tweede semester ziet hij dan nog wel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten