donderdag 27 oktober 2022

Jelle VANHOVE

sterke nazomer en herfst

 

 

Tot half mei liep het van geen leien dakje, Jelle geraakte maar niet binnen de top vijf, waardoor hij niet één van de zeldzame Limburgse geselecteerden werd voor het VKnoch het BK.

Het Limburgse weekend eind mei, waarin hij op de vierde eindplaats uitkwam, zorgde voor de kentering


(foto Kurt VERMEERBERGEN/cyclingsite.be)

Dat meerdaagse inspanningen aan hem besteed zijn bewees Jelle twee maanden later op overtreffende wijze in het Antwerpse weekend. Een tweede plaats (na Aaron Coupé) in de openingstijdrit zette de toon. De slotdag in Rijkevorsel zette hij al helemaal naar zijn pedalen: leiderstrui heroverd en opgelijst met de dagzege. Deze klassementsrenner avant-la-lettre heb ik eind augustus gemist in het West-Vlaamse weekend. Jelle bloeide daarna helemaal open met vijf nieuwe overwinningen en twee tweede plaatsen.

Eén en ander bracht met zich dat hij, hoewel hij niet had kunnen scoren in het VK en het BK, alsnog tot de best prestérende aspiranten van het bouwjaar 2010 behoorde.

Jelle’s papa Raf koerste ook en was een getalenteerde jonge veldrijder die bij de nieuwelingen tweemaal op rij derde werd in het BK maar tenslotte resoluut koos voor de weg met als voornaamste overwinning de openingsrit der Ronde van Limburg 1998 in Maaseik.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten