maandag 17 oktober 2022

Hij lust wereldkampioenen rauw

 

Wààr en hoé eindigt het met

Alec SEGAERT?

 

Twee weken nadat hij Yevgeniy Fedorov, de wereldkampioen op de weg, in de Piccolo Giro di Lombardia over de knie legde, deed hij gisteren in de Chrono des Nations hetzelfde met de regenboog van de tijdrit, de bijna drie jaar oudere Noor Søren Wærenskjold die hij op bijna driekwart zette. Alec haalde daarbij een uurgemiddelde van 50,687 km. Bij de contractrenners haalden er enkel de eerste drie, weliswaar over 18 km. meer, een iets hogere moyenne maar ik denk niet dat Stefan Küng, Tobias Foss en Matteo Sobrero reeds konden wat Alec Segaert al op zijn 19de vermag.


Het is een terechte vraag of we de kwikzilveren Alec SEGAERT ook na 2023 nog in deze rode kleuren zullen zien schitteren.

Het is een … Ganniaanse prestatie die Alec gisteren in de Vendée neerzette maar je moet de vergelijking met de 26-jarige Italiaanse recordhouder van records niet al te ver doortrekken want Segaert wil liever de allrounder zijn die hij al van meetaf aan was.

Deze topprestatie werd in de nationale sportblz. van ‘de koers is van ons’ als een voetnootje in de hoek geveegd. Zullen ze hem woensdagavond als de potentiële Jonge Flandrien hetzelfde lappen of wordt hem samen met (allicht) Vlad Van Mechelen en (allicht) Mauro Keppens gepast gehuldigd op de exclusieve bühne? 

Er zal nog meer aan de mouw getrokken worden van de Lendeledenaar, niet in het minst door de Ineos Grenadiers. Lotto-Dstny boft dat Alec begonnen aan zijn tweede academiejaar voor zijn master burgerlijk ingenieur. Er mag dus geredelijkerwijs worden van uitgegaan dat hij ook in 2023 in de rode kleuren van de Nationale Loterij met de lichtblauwe toets van Dstny (een Belgisch cloudtelecombedrijf) zal te zien zijn. 

Maar wat daarna? Men mag de ontwikkeling van een jonge atleet ook niet te lang om welke reden ook dimmen

Lotto-Dstny heeft nog een begeerde superbelofte in de rangen: de 20-jarige Arnaud De Lie, die geen hogere student is en in de beroepscategorie al een resem strepen verdiende (samengebald in een overweldigende zesde plaats in de UCI-ranking) voor wie het nog verleidelijker zijn om in te gaan op de gouden aanzoeken van de rijkste teams. Gaat het voor Arnaud evenwel niet té vlug en hoe komt hij het meestal moeilijke jaar van de bevestiging door? Indien er in zijn contract een clausule voorkomt dat hij een vrij renner is indien Lotto-Dstny zijn World Tour - licentie kwijt is, dan zal het van zijn loyauteit afhangen wat er verder met hem gebeurt. 


Lotto-Dstny heeft er alvast (té) weinig aan gedaan om zijn status in 2023 op te lijsten en zijn verloren plaats in de World Tour meteen te heroveren. Tim Wellens vertrok. Pascal Eenkhoorn (Jumbo-Visma), Jacopo Guarnieri (Groupama-FDJ), Arjen Livyns – Milan Menten - Matthijs Paasschens (alle drie van Bingoal-Pauwels), Liam Slock en Lennert Van Eetvelt (beiden uit het eigen opleidingsteam, waaruit ze William Lecerf, Luca Van Boven en Vincent Van Hemelen pijnlijk lieten ontglippen) zijn de nieuwkomers, in de breedte stuk voor stuk steengoede coureurs maar zij zullen het niet zijn die de bakens vèr genoeg zullen verzetten.

Lotto-Dstny zal dus met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ook eind 2023 nog steeds een procontinentaal team zijn. Wat dan met Arnaud De Lie en … Alec Segaert is bijna een retorische vraag!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten