woensdag 26 oktober 2022

Goed dat veel regionale koersen aardig zullen bezet zijn

  

Ook in 2023 is de nationale kalender van de nieuwelingen mager en conservatief

 

Vooreerst is er de zelfverklaarde Topcompetitie. What’s in a name? Zou men het niet beter over de Interprovincie hebben met deze vijf manches manches:

• de GP de Vezin (23 april)

• Herman Vanspringel Diamond (Vorselaar, 14 mei)

de Ronde van Vlaanderen (Oudenaarde, 21 mei)

• de GP Ange-Raymond Gilles (Jemeppe, 24 september)

• de Affligem Classic (8 oktober).

 

Uiteraard mocht de (sic) in-con-tour-na-ble Beker van België niet ontbreken. De jamboree van de traditionele clubs heeft zowaar weer vijf in plaats van drie manches met Mouscron als nieuwkomer en Koksijde terug van weggeweest.

• de Katjeskoers (Boezinge, 26 maart)

• la Ronde de Mouscron (10 april)

• de GP Houtsaeger (Koksijde, 3 juni)

 de Wapi Classic (Escanafles, 9 juli juli)

• de GP de Glineur (Quaregnon, 1 oktober).


Hopelijk krijgt de ‘Keizer’ in Tielt, die in 2021 aan zijn gouden editie toe was maar een miscast werd, een betere datum (zondag 10 september?) als een individuele koers waarnaar ‘s lands beste nieuwelingen worden uitgenodigd. 

 

Ik blijf volhouden dat de Beker van België en de Topcompetitie beter zouden fuseren tot een Interprovinciale competitie, waarin de betere clubs niet enkele maar àl hun beste elementen kunnen inzetten. 

 

Last but not least zijn er de ‘losse’ interclubs (1.17): de “Prins” in Bonheiden (4 juni) en de GP Roger Baguet (Parike, 17 september).

 

Er zijn vooral ook deze meerdaagsen (2.17):

• het Vermarc Project (27 & 28 mei)

• de West-Vlaanderen Tour (17 - 20 augustus)

de Tour de la Basse-Meuse (begin mei) 

de Triptyque Ardennais (24 - 27 augustus).

 

Herbeumont (5 juli) is tot nader order de enige Ardennenkoers. Hopelijk sluiten Couvin en Vresse-sur-Semois opnieuw aan. 

 

Poperinge (22 april) en de Memorial Igor Decraene (Waregem, 3 september) organiseren een nationale tijdrit. Hopelijk blijft ook Borlo dat doen.

 


Vlaams kampioenschap 2022 in Sint-Martens-Bodegem: Stan CRAPS geeft de toon aan op de pittige helling aan de kerk, een kuitenbijter die het peloton ronde na ronde uitdunde. Hopelijk kunnen we ook in 2023 op Hemelvaartdag 2023 onze opwachting maken in de bloedmooie Dilbeekse deelgemeente.

Tenslotte de kampioenschappen: enkele provinciale (tijdrijden tussen 4 en 13 april / wegrit weekend 6-7 mei), op Hemelvaartdag 18 mei het Vlaamse (hopelijk weer in Sint-Martens-Bodegem) en het FCWB-kampioenschap, de Belgische kampioenschappen (tijdrijden op 1 mei in Waregem en de wegrit op 30 juli in Hoogstraten).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten