dinsdag 25 oktober 2022

Liam DEPOORTER overwon twéémaal Tobias FLAJS

 

Liam Depoorter gooide, toen nog als Jonge Renner Roeselare, ook bij de 12-jarigen hoge ogen met zes overwinningen en fraaie ereplaatsen in de kampioenschappen. Hij werd eind 2021 door Acrog-Tormans Balen BC gesolliciteerd en voelde zich vereerd.

“Alles is er tot in de puntjes geregeld en dat kwam vooral tot uiting tijdens het West-Vlaamse weekend”, uit mama Nathalie haar tevredenheid. “Wij moesten Liam op een bepaald tijdstip op een afgesproken plek afzetten en verder aan niets meer doen behalve onverkort genieten van zijn prestaties.” 


Die comfortabele omstandigheden inspireerden Liam om net als in 2021 de derde eindplaats in de wacht te slepen. Het was niet de minste van dertien podiumplaatsen waarin vijf overwinningen de kroon spannen. Die in Bellegem en Moere werden behaald op Tobias Flajs, wat als een absolute meerwaarde mocht aanvoelen, net als die in Sint-Pieters-Brugge, waar hij onder anderen Sander Willems achter zich liet.

Eveneens net als in 2021 was Liam ook meer dan goed aan zet in de kampioenschappen: derde in het PK, zesde in zowel het VK als het BK. In Denderleeuw zat er meer in maar in de laatste bocht incasseerde hij een kwak, kon net overeind blijven maar de wenkende podiumplaats was foetsie 

Liam kan behalve op zijn sprint ook terugvallen op een sterk doorzettingsvermogen en dus haalt hij ook voor het tijdrijden de neus niet op. Ook meerdaagse inspanningen zijn aardig aan hem besteed.

Zijn opmars werd langdurig gestuit door een sleutelbeenbreuk eind april opgelopen op training toen hij door een vrachtwagen werd aangereden. Het liep al bij al nog goed af maar de hele maand mei ging in rook op. Het PK, op sinksenmaandag in Wevelgem, kwam te vroeg en toch sleepte hij een derde plaats in de wacht

Vanaf eind juni reeg hij de spraakmakende uitslagen aan mekaar en blijkens drie overwinningen in september eindigde het seizoen te vroeg voor Liam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten