dinsdag 2 februari 2021

 Aurélien PARET-PEINTRE        géén van dertien in ‘n dozijn

Aurélien Paret-Peintre heeft in de buurt van Marseille de 42ste G.P. La Marseillaise gewonnen. Op een lichthellende aankomst hield hij Thomas Boudat en zelfs Bryan Coquard af en in dat geval ben je niet gespeend van explosiviteit.

Aurélien wie? Paret-Peintre! Doe maar niet meewarig over hem want in 2020 heeft hij aardige stappen gezet: 6de in Bessèges, 11de in de Tour de la Provence, 16de in de Ardèche Classic, 21ste in Paris-Nice, 3de in de Tour du Doubs, 10de in de Tour de Luxembourg en last but very not least 16de in de Giro.

Niet enkel omwille van zijn pril succes van dit jaar mag hij zonder schroom stellen dat hij meer dan wat in zijn mars heeft.

De toch al 25-jarige ingezetene van Annemasse (Haute-Savoie) maakt deel uit van het in de breedte almaar sterkere AG2R- Citroën, waar hij de naar Sunweb / DSM Romain Bardet vertrokken kan opvolgen als klassementsrenner, je weet maar nooit, al zal ook de peperdure Bob Jungels dat voorrecht claimen maar in de Luxemburger geloof ik niet meer, zeker niet voor de klassementen.

Aurélien behaalde als junior een dag- en de eindzege in zowel de Giro di Basilicata (It.) 2013 als de Tour of Istria (Kroatië) 2014. 

Als neo-belofte werd hij in 2015 zesde in de Ronde de l’Isard en vierde in de Kreiz Breizh Elites, vierde in de Piccolo di Lombardia 2017.

Eén en ander volstond om vanaf 2018 door AG2R La Mondiale in de armen te worden gesloten.

Val dus niet omver indien hij de komende weken en maanden opnieuw uithaalt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten