donderdag 11 februari 2021

Ideale aanloop naar de internationale kampioenschappen 

Flanders Tomorrow Tour

wordt een kanjer

 

Het organisatiecomité van de Bredene Koksijde Classic (1.ProSeries) en de Youngster Coast Challenge (1.2 u23) geeft er, terwijl het wat betreft die laatste het hart vasthoudt, voor 19 maart, een bijkomende lap op en wat voor één! 

 

Met de Flanders Tomorrow Tour (2.2 u23) werd een nieuwe wedstrijd in het leven geroepen, die begint als tweedaagse of misschien al meteen (zoniet op korte termijn) tot een driedaagse doorgroeit. 

 

Organisator Bert Pattyn opteerde voor vrijdag 3 en zaterdag 4 september, geen toevallige keuze aan het begin van de maand van de internationale kampioenschappen: de Europese van 8 tot en met 12 september in Trentino (It.) en bovenal de mondiale in Vlaanderen van 18 tot en met 26 september. 

 

Het ontstaan van Flanders Tomorrow Tour was amper wereldkundig of de kandidaturen stroomden binnen, waarbij de vraag (52) het dubbele is van het aanbod (25) ruim oversteeg. L'embarras du choix donc ...

 

Voor de Flanders Tomorrow Tour wordt gestreefd naar een deelnemersveld dat een copy past kan zijn van Youngster Coast Challenge.

Indien deze, zoals gepland, op 19 maart kan doorgaan dan maken deze tien Belgische teams maken hun opwachting:

A Bloc Team Opwijk, Bingoal Wallonie Bruxelles (Louis Blouwe, Jelle Declerck, Wesley Vercamst, ...), EFC-L&R-Vulsteke, Home Solutions - Soenens (Arno Claeys, Siebe Deweirdt, Miguel Ladang, Axandre Van Petegem, Diel Vergote, …), Lotto-Soudal (Arnaud De Lie, Ramses Debruyne, Jarne Van de Paar, Lars Van Ryckeghem, …), Acrog-Tormans (Branko Huys, Robin Orins, Gianluca Pollefliet, Noah Vandenbranden, …), VDM-Trawobo, VP Consulting ProRace, Indulek-Doltcini-Derito (Benoît Claus, Arthur De Neve, Lucas Rogiers, Aaron Stockx, …) en Urbano Motorhomes;

… om in de clinch te gaan met:

Team Sunweb/DSM (Tobias Lund Andresen, Leo Hayter, Enzo Leijnse, Casper van Uden, Henri Vandenabeele, …), Leopard Racing (Lux.), Rad-Net Rose (D.), Ampler Team (Est.), V.C. Pays de Loudéac (Fr.), SEG Academy (Dries De Pooter, Daan Hoole, Wessel Krul, Milan Paulus, Stan Van Tricht, Maikel Zijlaard, …), Israel Academy (Isr.), V.C. de Rouen 76 (Axel Huens, …), Swiss Racing Academy (Arnaud Tendon), Jumbo-Visma (Olav Kooij, Rick Pluimers, Loe van Belle, …), Trinity Racing (Ben Healy, Luke Lamperti, ...), Astana (Kaz.), Groupama-FDJ (Lewis Askey, Hugo Page, Joseph Pidcock), de Britse nationale selectie (Gr.-Br.), Dunkerque C.T. (Fr.).

 

De eerste editie wordt misschien al meteen een drie- in plaats van een tweedaagse. In dat geval steekt men op donderdag van wal op een nog aan te duiden locatie, volgt een vrijdagrit van en naar Staden en een tweeluik op zaterdag met een matinale tijdrit (misschien in Koksijde) en een pittige afsluiter van en naar Handzame. Van rondjes draaien rond de kerktoren zal geen sprake zijn: elke etappe wordt gestoffeerd met circuits van veertien à twintig kilometer.

 

Van dergelijk initiatief in doodsbange tijden voor het jeugdwielrennen wordt een mens op slag een stuk vrolijker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten