maandag 8 februari 2021

 Benjamin THOMAS

staat vòòr het seizoen van de doorbraak

 

Na Filippo Ganna tweede worden in een tijdrit mocht de zweem van de overwinning hebben, temeer hij per kilometer geen volle seconde meer dan de regérende wereldkampioen. Het viel Benjamin Thomas te beurt in de afsluitende tijdrit van de Etoile de Bessèges, waarin hij 19” beter deed dan de hypergemotiveerde eindwinnaar Tim Wellens.

Benjamin wie? Thomas! Niet meer zo jong als eerst gedacht want de kwarteeuw al gepasseerd maar niettemin met een gestoffeerd portfolio in zijn bezit waarop, naast nòg méér Franse en Europese onderscheidingen, vooral vier wereldtitels: als junior in de puntenrit van 2013, als contractrenner in het omnium en de madison (+ Morgan Kneisky) in 2017 en opnieuw in het omnium 2020).

Benjamin liet ook de weg niet ongemoeid met in 2017 een dagzege in zowel de 4 Jours de Dunkerque als in de Tour de Wallonie (derde in het tijdklassement). Met nog meer ereplaatsen daarbovenop werd hij vanaf 2018 dierbaar in de armen gesloten door Groupama - FDJ. Hij bedankte met de Franse titel in het tijdrijden, die hij op het WK in Harrogate (28ste op vijf minuten van Rohan Dennis) niet kon valoriseren. Hij verdedigde zijn nationale titel met verve en deed over 43,6 km. in Grand-Champ slechts zes tellen meer dan de zich sneller ontwikkelende Rémi Cavagna. Op het WK in Imola stelde Benjamin opnieuw teleur: 22ste met 2’14” meer dan Filippo Ganna.

Benjamin begreep dat het in 2021 beter moest en daar maakte hij dus meteen werk van in de Ster de Bessèges. 

Nu is het aan hem om door te zetten en na zijn opgave (ziek) in zowel de Vuelta 2019 (na zevende in de 11de rit) als de Giro 2020 er bij te zijn in de Tour en zijn hand- en spandiensten voor David Gaudu tot het einde vol te houden. 2021 wordt cruciaal voor 2021.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten