zondag 28 februari 2021

Milano-Sanremo nochtans meer voor de hand liggend

 

Davide BALLERINI droomt zowaar van ... Paris-Roubaix

Davide Ballerini heeft in de kortste maand van het jaar al bijna evenveel keer gewonnen als in zijn vier vorige seizoenen samen: de proloog van de Sibiu Tour in 2018, de Memorial Marco Pantani en de Trofeo Matteotti eveneens in 2018, de wegrit van de European Games 2019 en bovenal een dagzege in de Tour de Pologne 2020. In het gebalde seizoen 2020 miste hij van een niet twee belangrijke overwinningen: in het kampioenschap van Italië moest hij het afleggen tegen Giacomo Nizzolo (die drie dagen later ook Europees kampioen werd) en in de Brussels Classic tegen Tim Merlier. Dit seizoen lijkt hij de frustrerende dichtste ereplaatsen te hebben afgezworen.

Na twee dagzeges in de Tour de la Provence won hij overtuigend de Omloop en wordt hij in Vlaanderen de zoveelste speerpunt van Deceuninck-Quick.Step.

Of hij Vlaanderen kent?! Beter dan gedacht want in 2019 werkte  hij met Astana, nadat hij in Milano-Sanremo negentiende werd, een copieus Vlaamse programma af met aansluitend Paris-Roubaix zonder noemenswaardige uitslagen. De Omloop 2021 heeft dat veranderd en Davide is voortaan een vaste waarde in de harde voorjaarskern van The Wolfpack. Hij droomt zowaar nog het meest van ... Paris-Roubaix, zodat zijn team daar nog meer l’embarras du choix zal kennen om tot een efficiënte pikorde te komen, al wordt dat sowieso overruled door het verloop van de koers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten