zaterdag 13 februari 2021

Ivan SOSA sluit aan bij de andere tenoren van Ineos

Chalet Reynard, het bevallige tussenstation naar de top van de Mont Ventoux, is op het einde van de winter Colombiaans wingebied. Niet de herboren Egan Bernal maar wel de door hem uitgestuurde luitenant Ivan Sosa is de opvolger van de 7,5 jaar oudere Nairo Quintana op de erelijst van de Tour de la Provence. Laurens De Plus was de eerste lanceringstrap voor Ivan Sosa.  

De 23-jarige Pascaan is met Egan Bernal, Richard Carapaz, Laurens De Plus, Tao Geoghegan Hart, Geraint Thomas en Simon Yates één van de zéven Ineos Grenadiers die elke met veel hoogtemeters bezwangerde rittenkoersen kunnen winnen. Het was tijd dat hij zich nog eens profileerde na een schimmig 2020, waarin hij zich enkel liet opmerken met een zege in de slotrit der Vuelta a Burgos. Dat succes leek hem in stelling te brengen voor de Vuelta maar drie maanden later bleef het bij hand- en spandiensten voor zijn nipt van Primoz Roglic verliezende kopman Richard Carapaz.

Wereldkampioen Julian Alaphilippe, die in de eerste rit in de aanval reed en in de tweede ten val kwam, won aan geloofwaardigheid in het klimmen zodat het weer wat waarschijnlijker wordt dat hij, na zijn vijfde eindplaats in 2019, ooit inzet nog eens vol inzet op een spraakmakend klassement in de Tour.

De 21-jarige Mauri Vansevenant was de revelatie van de dag. Ooit wil Deceunick-Quick.Step voor hem wat de Ineos Grenadiers vandaag voor Ivan Sosa deden.

Ook niet te veronachtzamen de prestatie van de nog geen 22-jarige Florian Vermeersch die voor de tweede dag op een rij langdurig in de aanval reed en zijn limieten aan het verlengen is in functie van het Vlaamse openingsweekeinde. 

Gianni Moscon zakte diep door het ijs en verloor meer dan tien minuten.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten