donderdag 11 februari 2021

Misschien de 800ste zege voor Quick Step

Davide BALLERINI

winnende teamplayer

Het zal weinigen gegeven zijn om (de te zegezekere) Arnaud Démare in zo’n sprint te kloppen zoals Davide (geen familie van wijlen Franco) Ballerini deed in Six-Fours-les-Plages (terminus der openingsrit van de Tour de la Provnce) met héél véél dank aan The Wolfpack, inzonderheid wereldkampioen Julian Alaphilippe die een groot gedeelte van de namiddag in de aanval reed zodat de maats zich geamuseerd konden laten meedrijven. Yves Lampaert rolde de blauwe loper verder uit in de laatste kilometer. Deze onverwachte overwinning moet Davide een boost van jewelste geven voor de volgende sprintetappes waarin hij als afwerker van dienst wordt aangeduid.

Davide Ballerini jandorie die je geen notoire winnaar kunt noemen. Op zijn 26ste staan er hooguit vijf zegestreepjes achter zijn naam, wel enkele mooie: de Memorial Marco Pantani en de Trofeo Matteotti in 2018, de wegrit van de European Games 2019, een dagzege in de Tour de Pologne 2020 en nu dus de openingsrit der Tour de la Provence. En daar zal het niet blijven, al is hij even graag teamplayer, een karakteristiek waardoor hij in 2020 van Astana mocht overkomen.

Davide Ballerini is een allrounder, die zelfs een tijdritje (zoals de proloog van de Sibiu Tour in 2018) kan winnen, die voor beperkte hoogtemeters de neus niet ophaalt en ook in de meeste klassiekers van groot nut kan zijn voor kansrijkere maats. In het gebalde seizoen 2020 tankte hij niet bepaald veel vertrouwen na het rateren van twee belangrijke overwinningen: in het kampioenschap van Italië moest hij het afleggen tegen Giacomo Nizzolo, drie dagen later ook Europees kampioen werd, en in de Brussels Classic tegen Tim Merlier. De elfde februari heeft in één klap veel goedgemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten