vrijdag 5 februari 2021

Timothy DUPONT  

is aan de nazomer van 

zijn carrière begonnen

 

 

Zijn vorige overwinning (de openingsrit van de Tour de Wallonie) dateert al van 27 juli 2019 of van … 558 dagen geleden. 

Ook dat jaar grossierde Timothy Dupont in (dichte) ereplaatsen met vooral een tweede (ondanks een kwak van Philippe Gilbert) in het BK 2019 in ‘zijn’ Gent, waar zich zijn roots bevinden. 

De internationale zegekoning van 2016 (vijftien overwinningen) won niet in 2020, het was de eerste keer in zes seizoenen dat dit hem overkwam. Hij begon nochtans uitstekend met vierde plaatsen in Saudi Arabia en met een tweede plaats in de G.P. Jean-Pierre Monseré na de veel beter omringde Fabio Jakobsen. Meteen daarna volgde de lockdown die Timothy niet in onledigheid doorbracht. Hij was klaar voor de herneming van af augustus maar kon zich, omwille van een aanslepende maagontsteking, enkel in Isbergues (derde) en in Paris-Chauny (achtste) bewijzen. 

Toch mocht hij blijven bij Circus-Wanty-Gobert, zelfs tegen betere voorwaarden maar de lokroep van Christophe Brandt om naar Bingoal - Wallonie Bruxelles over te stappen was sterker. Dat het de juiste keuze was, bleek al op de tweede dag van het seizoen. In La Calmette behaalde hij zijn minst verwachte én meest spectaculaire overwinning.

Timothy belooft dat dit niet zijn enige overwinning van 2021 zal zijn. Op Valentijnsdag is er hopelijk Almeria, waar hij in 2018 derde werd.

“Ik maakte een winter door zonder ziektes en blessures. Dat scheelt enkele slokken op de borrel en waartoe dat kan leiden bleek vooral in 2017.”

Zelfs de Vlaamse openingskoersen over drie weken ziet hij zich een rol weggelegd. In de Omloop van 2016 had hij een goed gevoel maar op de ultieme kasseistrook zat hij slecht gepositioneerd en miste hij de aansluiting met de favorietengroep, anders spurt hij voor een top tien plaats.In Kuurne 2018 werd hij tiende.

Le nouveau Timothy est arrivé, hij is op zijn 33ste niet aan de herfst maar aan de nazomer van zijn carrière begonnen.

1 opmerking: