donderdag 18 februari 2021

CONTADOR & BASSO moesten zich schamen

 

Vierderangs Eolo-Kometa 'koopt' zich in de Giro


... waarin ook Gianni SAVIO 

dit jaar niets te zoeken heeft

 

Eolo-Kometa is vanaf 2018 een Spaans continentaal team gegroeid uit de Fundación Alberto Contador met Ivan Basso als sportieve directeur.

Die twee coryfeeën hebben hun job goed gedaan door via eventsponsoring een wildcard af te dwingen voor de Giro waarmee de sportieve logica een klap krijgt toegediend want waarbij ik mij afvraag: wat heeft Eolo-Kometa dààr te zoeken?

Manuel Belletti (ritwinnaar in de Giro 2010) en Francesco Gavazzi (dagwinnaar in de Vuelta van 2011) zijn de enige coureurs met status maar ze zijn 35 respectievelijk 36 jaar ‘jong’. Hun teammates zijn, helaas voor hen, meelopers.

Er is evenwel (valse) hoop in de toekomst met de bijna 21-jarige Alessandro Fancellu, die opviel met een derde plaats (na Remco Evenepoel en Marius Mayhofer) op het wereldkampioenschap voor junioren in Innsbruck 2018. Sedert die 27 september is daar enkel nog een zege in de zwakbezette Vuelta a Leon 2019 en de derde eindplaats in de Turkse Tour of Antalya 2020 bijgekomen zodat Trek-Segafredo, hem liever kwijt dan rijk was.

Uitgerekend hij zou de meubels moeten redden voor Eolo-Kometa. Indien we dat niet geloven maken Alberto en Ivan ons wel iets anders wijs zeker?!

 

Dit armtierige Eolo-Kometa snoepte dus zowaar een wildcard af van oneindig betere ploegen, inzonderheid Arkéa-Samsic, waarvan onder anderen Warren Barguil, Nacer Bouhanni, Amaury Capiot, Benjamin Declercq, Christophe Noppe en bovenal Nairo Quintana deel uitmaken. Zij moeten dus wijken voor het zootje ongeregeld van Alberto Contador en Ivan Basso, voor wie een acte de présence in de Giro meer dan wat mocht kosten. Het is de schaamte héél vèr voorbij. Eigenlijk zou de UCI daarop moeten ingrijpen. 

 

Ook Gazprom-RusVelo (Roman Kreuziger en Ilnur Zakarin), Total Direct Energie (Edvald Boasson Hagen, Niccolo Bonifazio, Alexandre Geniez, Pierre Latour, Niki Terpstra, Alexis Vuillermoz) en B&B Hotels - KTM (Bryan Coquard, Jonathan Hivert, Eliot Liétaer, Pierre Rolland) zijn aan de kant geschoven. 

Zo ook Androni Giocattoli - Sidermec maar ik vind dat de gechevroneerde Gianni Savio geen poot heeft om op te staan want zijn effectief stelt zo mogelijk nòg minder voor dan dat van Eolo-KometaDat hij onder anderen Davide Ballerini, Egan Bernal, Fausto Masnada, Iván Sosa, … gelanceerd heeft naar de top, doet er niet toe. Het gaat om ! 

Hugo Coorevits vergelijkt de afwezigheid van Gianni Savio in de Giro met de eventuele van Sport Vlaanderen - Baloise in de Ronde van Vlaanderen. Die gaat niet helemaal op. Er is een verschil tussen één dag boven je niveau koersen en drie weken. 

Als eventsponsoring de nieuwe norm wordt om te mogen deelnemen dan gaat het hek van de dam.

Ook in Vlaanderen gaat het die kwalijke toer op. Vermarc organiseert dit jaar een tweedaagse voor nieuwelingen en een driedaagse voor junioren. Daaraan mogen evenwel enkel clubs deelnemen die zich hullen in de gewaden van Vermarc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten