dinsdag 23 februari 2021

Jebel Hafeet schikt het eindpodium, 

al is er overmorgen nog Jebel Jais

 

Tadej POGACAR en Adam YATES zetten Joao ALMEIDA weg

 

De strijd voor de eindzege in de zevende UAE Tour is gereduceerd tot een duel tussen Tourwinnaar Tadej Pogacar en titelverdediger Adam Yates, die op de derde dag ruim afstand (48”) namen van runner up Joao Almeida. Pogacar liet de onstuimige Yates het meeste werk opknappen zodat hij de meeste reserves had voor de dagzege. Het ziet er sterk naar uit dat het eindpodium zelfs al in de juiste orde vastligt omdat de Sloveen in de tijdrit 34” beter deed dan de Brit. Tadej Pogacar is alvast uitstekend begonnen aan het altijd moeilijke jaar van de bevestiging.

Sepp Kuss mocht voor Jumbo-Visma de honneurs waarnemen maar kwam, zoals in de Vuelta, zichzelf tegen. Zijn 26-jarige kompaan Chris Harper overrulde hem.

Harm Vanhoucke herinnerde aan zijn fraaie dagprestaties in de Giro van vorig jaar, met vooral een derde plaats op de steile flanken van op de Etna, waarna hij ook nog eens zesde en zevende werd.

De 24-jarige Amerikaan Neilson Powless van Education-Nippo is de verrassende naam in de top tien nadat hij zijn kopman Sergio Higuita van groot nut was.

Alejandro Valverde, die zowel in 2018 als in 2019 op Jebel Hafeet triomfeerde en er in 2018 de basis legde voor de eindzege in de toen nog Abu Dhabi Tour, arriveerde 7’31” na Pogacar-Yates en dit zal wel zijn afscheid zijn van his favorite place in de Arabische Emiraten.

De vertwijfeling bij Chris Froome zal niet afgenomen zijn nadat hij al vrij gauw de rol moest lossen om met vijf minuten achterstand te finishen. Vincenzo Nibali deed beduidend beter en gaf ‘slechts’ anderhalve minuut toe.

Valverde, Froome en Nibali: drie ex-winnaars van één of meer grote ronden die dit nog kunnen opbrengen om het onvermijdelijke “breaking up is so hard to do” nog even voor zich uit te schuiven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten