maandag 15 februari 2021

Giacomo NIZZOLO

blijft smachten naar 

‘n dagzege in de Giro


Giacomo Nizzolo is, inzake afwerking, de absolute sterkhouder van Team Qhubeka - Assos, de voortzetting van Dimension Data maar ook in het algemeen mag hij een fiere subtopper zijn, die in het gebalde seizoen 2020 zijn beste campagne realiseerde. 

De 32-jarige Milanees maakte tijdens het seizoenbegin ophef door Sam Bennett en Caleb Ewan te verslaan in de vijfde rit van Tour Down Under. 

Veertig dagen na zijn 31ste verjaardag hield hij Pascal Ackermann van een precieuze dagzege in Paris-Nice. 

De lockdown kwam dus hoogst ongelegen maar tastte zijn vormpeil niet aan. Na bijna een succes in Burgos en in Getxo voelde een vijfde plaats in Sanremo bemoedigend aan als zijn beste uitslag in een monumentale klassieker. 

Eind augustus veroverde hij binnen de vier dagen én de Italiaanse (die hij al droeg hij in 2016-2017) en de Europese titel. Giacomo beslechtte in Plouay een flets bal van nationale kampioenen in zijn voordeel: Arnaud Démare (kampioen van Frankrijk), Pascal Ackermann (vicekampioen van Duitsland) en Mathieu van der Poel (kampioen van Nederland) eindigden in die orde na hem. 

In de Tour kwam hij dicht bij een eerste precieuze dagzege maar Caleb Ewan en Sam Bennett waren hem in Sisteron te vlug af.

Dit jaar liet hij er geen gras over groeien met een prille voltreffer in de Clasica de Almeria waarmee hij zijn zegetotaal naar dertig opvoert maar waarin een dagzege in de Giro ontbreekt. Die leek hij op de slotdag van 2016 behaald te hebben tot hij voor schuinspurten gedeclasseerd werd ten voordele van de Duitser Niklas Arndt. Die ingreep kon niet beletten dat hij voor de tweede keer op een rij in het bezit kwam van de paarse trui van de puntenstand. Niet te verwonderen van iemand die in zeven Giro’s op negen tweede, negen derde, vijf vierde en zes vijfde plaatsen strandde. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten